Wido ze Spoleta: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Nová stránka: '''Wido''' (Guido) '''ze Spoleta''' (+ 894) byl italským králem (889-891) a římským císařem (891-894). PO abdikaci císaře Karla III. Tlustého se roku...
 
m +interwiki, typo
Řádek 1: Řádek 1:
'''Wido''' (Guido) '''ze Spoleta''' (+ 894) byl italským králem (889-891) a římským císařem (891-894). PO abdikaci císaře [[Karel III. Tlustý|Karla III. Tlustého]] se roku 888 marně pokoušel proniknout na západofranský trůn. Po porážce italského krále [[Berengara I.|Berengara I.]], spřízněného s [[Karlovci]], roku 889 se stal italským králem a později byl korunován císařem. Uspěšně bránil Řím před útoky Arabů. Byl poražen v boji s východofranským králem [[Arnulf Korutanský|Arnulfem Korutanským]].
'''Wido''' (Guido) '''ze Spoleta''' (+ [[894]]) byl italským králem ([[889]]-[[891]]) a římským císařem (891-894). Po abdikaci císaře [[Karel III. Tlustý|Karla III. Tlustého]] se roku [[888]] marně pokoušel proniknout na [[západofranská říše|západofranský]] trůn. Po porážce italského krále [[Berengara I.|Berengara I.]], spřízněného s [[Karlovci]], roku [[889]] se stal italským králem a později byl korunován císařem. Uspěšně bránil [[Řím]] před útoky [[Arabové|Arabů]]. Byl poražen v boji s [[východofranská říše|východofranským]] králem [[Arnulf Korutanský|Arnulfem Korutanským]].

[[als:Guido von Spoleto]]
[[bg:Гуидо Сполетски]]
[[br:Guido III Spoleto]]
[[ca:Guiu III de Spoleto]]
[[en:Guy III of Spoleto]]
[[es:Guido de Spoleto]]
[[et:Guido Spoletost]]
[[fr:Guy III de Spolète]]
[[gl:Guido III de Spoleto]]
[[hr:Guido od Spoleta, car Svetog Rimskog Carstva]]
[[hu:Vid itáliai király]]
[[it:Guido II di Spoleto]]
[[ja:グイード・ダ・スポレート]]
[[la:Guido Spoletensis (imperator)]]
[[nl:Guido van Spoleto]]
[[ro:Guido al III-lea Spoleto]]
[[ru:Гвидо Сполетский]]
[[uk:Гі III Сполетський]]

Verze z 12. 2. 2010, 10:04

Wido (Guido) ze Spoleta (+ 894) byl italským králem (889-891) a římským císařem (891-894). Po abdikaci císaře Karla III. Tlustého se roku 888 marně pokoušel proniknout na západofranský trůn. Po porážce italského krále Berengara I., spřízněného s Karlovci, roku 889 se stal italským králem a později byl korunován císařem. Uspěšně bránil Řím před útoky Arabů. Byl poražen v boji s východofranským králem Arnulfem Korutanským.