Aarfeldspitz: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
N
 
m opakování slov
Řádek 20: Řádek 20:
}}
}}


'''Aarfeldspitz''' (2284 [[nadmořská výška|m n. m.]]) je hora ve [[Wölzské Taury|Wölzských Taurách]] na území [[Rakousko|rakouské]] spolkové země [[Štýrsko]]. Nachází se v hřebeni [[Hornfeldkamm]] mezi vrcholy [[Hornfeldspitze]] (2277 m) na severozápadě a [[Narrenspitze]] (2336 m) na jihovýchodě. Na severovýchodě ji další hřeben spojuje s vrcholem [[Hochstubofen]] (2385 m). Jihozápadní svahy hory klesají do doliny [[Katschtal]], východní do závěru údolí potoka [[Feistritzbach]] a severní do doliny [[Winkleralpe]]. Pod východními svahy hory se nachází několik bezejmenných jezer.
'''Aarfeldspitz''' (2284 [[nadmořská výška|m n. m.]]) je hora ve [[Wölzské Taury|Wölzských Taurách]] na území [[Rakousko|rakouské]] spolkové země [[Štýrsko]]. Nachází se v hřebeni [[Hornfeldkamm]] mezi vrcholy [[Hornfeldspitze]] (2277 m) na severozápadě a [[Narrenspitze]] (2336 m) na jihovýchodě. Na severovýchodě ji další hřeben spojuje s vrcholem [[Hochstubofen]] (2385 m). Jihozápadní svahy hory klesají do doliny [[Katschtal]], východní do závěru údolí potoka [[Feistritzbach]] a severní do doliny [[Winkleralpe]]. Pod východními svahy se nachází několik bezejmenných jezer.


== Přístup ==
== Přístup ==

Verze z 27. 2. 2020, 23:42

Aarfeldspitz
Vrchol2284 m n. m.
Prominencecca 10 m ↓ bezejmenné sedlo
Izolace0,2 km → Narrenspitze
Poloha
SvětadílEvropa
StátRakouskoRakousko Rakousko
PohoříWölzské Taury
Souřadnice
Aarfeldspitz
Aarfeldspitz
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Aarfeldspitz (2284 m n. m.) je hora ve Wölzských Taurách na území rakouské spolkové země Štýrsko. Nachází se v hřebeni Hornfeldkamm mezi vrcholy Hornfeldspitze (2277 m) na severozápadě a Narrenspitze (2336 m) na jihovýchodě. Na severovýchodě ji další hřeben spojuje s vrcholem Hochstubofen (2385 m). Jihozápadní svahy hory klesají do doliny Katschtal, východní do závěru údolí potoka Feistritzbach a severní do doliny Winkleralpe. Pod východními svahy se nachází několik bezejmenných jezer.

Přístup

Související články

Odkazy