Standard-definition television: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
{{Portály|Televize}}
HDTV teletext umí, české stanice jej i přenáší
značka: editor wikitextu 2017
Řádek 1: Řádek 1:
{{Upravit}}
{{Upravit}}
'''Standard-definition television (SDTV)''' je televizní systém, který zahrnuje standardy [[PAL]] (720x576) a [[NTSC]] (640x480).<ref>[http://www.digizone.cz/slovnicek/sdtv digizone.cz/slovnicek/sdtv ]</ref> Očekává se, že SDTV bude postupně nahrazováno [[High-definition television|HDTV]]. V SDTV je šířeno pozemské analogové vysílání a všeobecné digitální vysílání. Přes SDTV lze také šířit [[teletext]], který přes HDTV šířit nelze.
'''Standard-definition television (SDTV)''' je televizní systém, který zahrnuje standardy [[PAL]] (720x576) a [[NTSC]] (640x480).<ref>[http://www.digizone.cz/slovnicek/sdtv digizone.cz/slovnicek/sdtv ]</ref> Očekává se, že SDTV bude postupně nahrazováno [[High-definition television|HDTV]]. V SDTV je šířeno pozemské analogové vysílání a všeobecné digitální vysílání.


== Reference ==
== Reference ==

Verze z 18. 2. 2019, 17:21

Standard-definition television (SDTV) je televizní systém, který zahrnuje standardy PAL (720x576) a NTSC (640x480).[1] Očekává se, že SDTV bude postupně nahrazováno HDTV. V SDTV je šířeno pozemské analogové vysílání a všeobecné digitální vysílání.

Reference