Hloubka: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
tohle je rozcestník - jednoduché slovníkové vysvětlení základního pojmu a odkazy na speciální pojmy
není rozcestník. informace zachovany.
Řádek 1: Řádek 1:
{{Možná hledáte|[[hloubka ostrosti]], [[barevná hloubka]], nebo film [[hlubina]]}}
'''Hloubka''' označuje obvykle vertikální [[vzdálenost]] dvou [[bod]]ů. Hloubka označuje vzdálenost ''pod'' určitou úrovní (''dolů''). Vzdálenost ''nad'' danou úrovní (''vzhůru'') bývá označována jako [[výška]].
'''Hloubka''' označuje obvykle vertikální [[vzdálenost]] dvou [[bod]]ů. Hloubka označuje vzdálenost ''pod'' určitou úrovní (''dolů''). Vzdálenost ''nad'' danou úrovní (''vzhůru'') bývá označována jako [[výška]]. [[Fyzikální veličina]], která slouží k určení hloubky, se označuje jako [[délka]].


Přeneseně je slovo ''hloubka'' užito v termínech z fotografické optiky ''[[hloubka ostrosti]]'' a z počítačové grafiky ''[[barevná hloubka]]''.
* Hloubka označuje vertikální [[vzdálenost]] (obvykle směrem ''dolů''), popř. vzdálenost ''dovnitř''. [[Fyzikální veličina]], která slouží k určení hloubky, se označuje jako [[délka]].
* [[barevná hloubka]]
* [[hloubka ostrosti]]


== Související články ==
* [[hlubina]]


== Externí odkazy ==
== Externí odkazy ==
* {{Wikislovník|heslo=hloub}}
* {{Wikislovník|heslo=hloub}}
{{Rozcestník}}

Verze z 17. 5. 2015, 12:46

Možná hledáte: hloubka ostrosti, barevná hloubka, nebo film hlubina.

Hloubka označuje obvykle vertikální vzdálenost dvou bodů. Hloubka označuje vzdálenost pod určitou úrovní (dolů). Vzdálenost nad danou úrovní (vzhůru) bývá označována jako výška. Fyzikální veličina, která slouží k určení hloubky, se označuje jako délka.

Přeneseně je slovo hloubka užito v termínech z fotografické optiky hloubka ostrosti a z počítačové grafiky barevná hloubka.


Externí odkazy

  • Slovníkové heslo hloub ve Wikislovníku