Diskuse:Sedm divů světa: Porovnání verzí

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Reing v tématu „pyramida/pyramidy
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
Řádek 5: Řádek 5:


:Děkujeme za upozornění, ale v článku je odkaz na nové divy už dávno. --[[Wikipedista:Slady|slady]] 12:27, 14. 9. 2007 (UTC)
:Děkujeme za upozornění, ale v článku je odkaz na nové divy už dávno. --[[Wikipedista:Slady|slady]] 12:27, 14. 9. 2007 (UTC)

* omg, slovo opravit je opravdu krajně nepotřičné: "opravovat" původní dílo (sedm divů světa), pochopitelně nikomu nepřísluší. Stejně by mohl třeba někdo "opravit" bibli. Asi jste mínil nějaké "novodobé divy", že? Až se někdo shodne, co za divy to má být, může vydat vlastní seznam.


---------------------------
---------------------------

Verze z 30. 7. 2018, 03:18

Pokud je mi známo tak dneska už máme nové divy světa takže by to někdo mohl poopravit :-) -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 84.38.186.173 (diskuse)

Děkujeme za upozornění, ale v článku je odkaz na nové divy už dávno. --slady 12:27, 14. 9. 2007 (UTC)
  • omg, slovo opravit je opravdu krajně nepotřičné: "opravovat" původní dílo (sedm divů světa), pochopitelně nikomu nepřísluší. Stejně by mohl třeba někdo "opravit" bibli. Asi jste mínil nějaké "novodobé divy", že? Až se někdo shodne, co za divy to má být, může vydat vlastní seznam.

Nejsou náhodou Řekové a Helénská civilizace přesně totéž? Nebylo by od věci to sjednotit...

pyramida/pyramidy

Mám rád Zamarovského, ale ve většině cizojazyčných verzí je uváděna pouze Chufuova (Veká) pyramida. Pouze v latině a swahilštině jsou pyramidy. V několika dalších jazycích jsou zmíněny obě varianty. Reing (diskuse) 28. 11. 2016, 09:13 (CET)Odpovědět