Vladimír Kostka (lední hokejista): Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
hokejový reprezentant
(Žádný rozdíl)

Verze z 8. 2. 2015, 14:15

Šablona:Infobox Hokejista (nehrající) Šablona:Infobox medaile Šablona:Infobox medaile soutěž Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile soutěž Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile soutěž Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile soutěž Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile položka |}

Příbuzenstvo
otec Vladimír Kostka

Vladimír Kostka ml. (* 14. března 1953 Praha) je bývalý československý hokejový obránce. Je synem Prof. PhDr. Vladimíra Kostky, významného hokejového teoretika, didaktika a trenéra československého národního hokejového mužstva.

Hráčská kariéra

Pražský rodák, který prvoligovou kariéru začal jako devatenáctiletý v klubu TJ Sparta ČKD Praha. Kromě povinné základní vojenské služby, kterou strávil v v jihlavské Dukle, v československé lize nepoznal jiný dres než sparťanský.[1] Až na samotný závěr kariéry si vyzkoušel hokej po jedné sezóně ve Francii a Norsku.

V roce 1972 se účastnil Mistrovství Evropy juniorů, kde získal bronzovou medaili, v týmu si zahrál např. s Vincentem Lukáčem, Františkem Černíkem či Mariánem Šťastným.

Všechny reprezentační zápasy odehrál v sezóně 1974/1975, ve stejné sezóně se zúčastnil svého jediného šampionátu, které se konalo v německých městech Mnichov a Düsseldorf.[2]

V reprezentačním dresu odehrál celkem 14 zápasů a vstřelil 1 gól.

Odkazy

Reference

Externí odkazy