Skiareál Alšovka

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Pohled z horní části areálu.

Skiareál Alšovka je malým lyžařským střediskem v Krušných horách, nedaleko Klášterce nad Ohří u obce Měděnec. Alšovka nabízí 1,4 kilometrů sjezdovek modré a červené obtížnosti. Skiareál obsluhují dva vleky: Malý vlek a Velký vlek. Nejvyšším bodem střediska jsou horní stanice obou vleků ve výšce 771 metrů nad mořem.

Základní informace[editovat | editovat zdroj]

Alšovka leží v nadmořské výšce 675–771 metrů nad mořem. Celkové převýšení tedy činí 96 metrů. Skiareál nabízí večerní lyžování, lyžařskou školu a půjčovnu vybavení. Návštěvníci také mohou využít parkování zdarma u horních stanic vleků.

Areál nabízí také dvě místa k občerstvení: Bistro u pokladny a Občerstvení u Trolla.

Sjezdovky[editovat | editovat zdroj]

Skiareál má dohromady 4 sjezdovky (1, 2, 2a, 3) a snowpark. Z celkových 1,4 kilometrů sjezdovek jich 600 metrů tvoří sjezdovky modré a 800 metrů ty červené. Všechny sjezdovky mají umělé zasněžování a osvětlení pro večerní lyžování.

Lyžařské vleky[editovat | editovat zdroj]

Oba provozované vleky jsou typu Poma, dohromady mají 900 metrů s celkovou kapacitou 780 osob za hodinu.

Malý vlek s délkou 300 metrů obsluhuje modrou sjezdovku „1“, určenou hlavně pro začátečníky a menší děti. Vlek překonává převýšení 56 metrů a má kapacitu 360 osob za hodinu.

Velký vlek je určen hlavně zkušenějším lyžařům, kteří sjedou červené sjezdovky „2“ nebo „3“. Vlek je dlouhý 550 metrů převýšení činí 96 metrů a kapacitu má 420 osob za hodinu.

Běžecké trasy[editovat | editovat zdroj]

Skiareál také upravuje skoro 25 kilometrů běžeckých tratí v okolí Alšovky a Měděnce. Na všech udržovaných tratích se nachází orientační tabule, trasy jsou zdarma, veřejnost může přispět na jejich úpravu přes webové stránky areálu.

Jízda rolbou[editovat | editovat zdroj]

Skiareál nabízí také zážitkové jízdy rolbou Pisten Bully 200, při kterých můžete vidět úpravu sjezdovek a snowparku, ale i třeba proces zasněžování.

Akce[editovat | editovat zdroj]

Tradičně se na sjezdovkách areálu koná každý rok karneval, kdy si na sebe mohou děti i dospělí vzít různé kostýmy a masky a poté v nich lyžovat.

Jednou za rok se také koná párty u bazénu, na které si odvážlivci mohou zkusit na lyžích přejet napuštěný bazén.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]