Runaway 2: Želví sen

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Runaway 2: Želví sen
Logo videohry
Logo videohry
Základní informace
VývojářPendulo Studios
VydavatelFocus Home Interactive
Herní sérieRunaway
PlatformyNintendo DS
Wii
Microsoft Windows
iOS
Datum vydáníWindows

Francie 17. listopadu 2006
Spojené království 9. května 2007
Španělsko březen 2007
Česko 31. srpna 2007
Nintendo DS

Evropská unie 14. listopadu 2007
Žánradventura
Herní módvideohra pro jednoho hráče
KlasifikacePEGI 12 a více
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Runaway 2: Želví sen (anglicky Runaway 2: The Dream of the Turtle) je počítačová hra volně navazující na předchozí díl Runaway: A Road Adventure. Vznikla v roce 2006 díky firmě Pendulo Studios. Je to ručně kreslená 2D click-and-point adventura, stejně jako v předchozím díle. I tentokrát se zde setkáváme s Brianem a Ginou a některými postavami z minulého dílu (např. Joshua, Sushi, Ruthger, Saturn, atd.). Děj se odehrává na Havaji, Aljašce a někde uprostřed oceánu. Hra končí neuzavřeným dějem, který volně pokračuje v třetím dílu hry Runaway 3: A Twist of Fate.

Příběh[editovat | editovat zdroj]

Děj začíná na Havaji. Gina a Brian spolu chodí a užívají si dovolené. Gině se zachce na malý výlet na Tiki vodopády, kam letí letadlem s Brianem a s pilotem Ottem. Otto však usne a letadlo se řítí k zemi. V Letounu je však jen jeden padák, který Brian Gině vnutí a strčí ji z letadla. Ginu však nad jezerem někdo sestřelí a padá mrtvě do jezera (což už Brian nevidí). Letadlo spadne do pralesa. Brian se probouzí z bezvědomí a zjistí, že je Otto pryč (později zjistí, že spadl do tekutého písku, na jehož povrchu najde jeho letecké brýle. Na konci příběhu však Otto žije, z neuvedených důvodů.) Jeho úkolem je dostat se živý z pralesa a najít Ginu. Postupně se tohle všechno přemění do problémů vesmírných měřítek.

Hudba[editovat | editovat zdroj]

Hudbu k této hře lze nalézt na dvojdílném disku Runaway 2 OST. Jako u předchozího dílu zpívá pár písniček zpěvačka Vera Dominguez - se songy jako Le Spleen, You a Sugar (v Runaway: A Road Adventure zpívala Vera ve skupině Liquor, ale ta se po čase rozpadla; song Sugar Vera nazpívala spolu s Danem). V úvodním videu hry hraje písnička Runaway od španělského zpěváka jménem Ryk-C.

Související články[editovat | editovat zdroj]