Queensberry

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Queensberry
Základní informace
Žánrypop music
Aktivní rokyod 2008
VydavatelWarner Music Group
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Queensberry byla německá dívčí hudební skupina. Založena byla v prosinci roku 2008 jako výsledek talentové pěvecké show Popstars 2008. Ve skupině se několikrát měnily členky, na začátku roku 2013 se skupina rozpadla.

Popstars 2008[editovat | editovat zdroj]

Popstars 2008 neboli Popstars - Just 4 Girls byl 7. ročník německé pěvecké show Popstars. Členky Popstars zpívaly postupně v jiných sestavách písně a porotci členky postupně vybírali. V prosinci roku 2008 nahrálo 8 nejlepších členek vánoční singl I Believe in X-Mas. Porotci postupně vybrali 3 členky do skupiny Queensberry - postupně to byly Leonore Bartsch (Leo), Victoria Ulbrich (Vici) a Gabriella De Almeida Rinne (Gabby). Tyto 3 členky nahrály první album Volume I. Album mělo 3 verze – každá byla s jinou finalistkou. Finalistky byly Antonella Trapani (Anto), Patricia Ivanauskas (Patze) a Katharina Kobert (KayKay). Součástí těchto alb byl i první videoklip No Smoke, ve kterém se objevily 3 členky skupiny i 3 finalistky. Lidé pak hlasovali pro nejlepší verzi, která vedla k tomu určit poslední členku skupiny. 18. 12. 2008 se konalo velké finále, kde se vyhlásilo, že poslední členka skupiny je Antonella.

2009 – singly a nové album[editovat | editovat zdroj]

Po určení poslední členky se videoklip upravil, aby tam byla z finalistek jen Antonella, protože skupina už byla hotová. Brzy byl hotový další videoklip k písni z alba Volume I - I Can't Stop Feeling. Album Volume I se objevilo na prvních příčkách německých hitparád. Queensberry přidaly do alba pár dalších písní a pojmenovaly ho Volume I - Deluxe Edition. Queensberry se připojily k německému turné Doll Domination Tour skupiny The Pussycat Dolls. V dubnu 2009 natočily v americkém městě Miami další videoklip - Too Young. Singl Too Young se objevil už v albu Volume I - Deluxe Edition. Tento ''letní'' hit předvedly ve finále soutěže Germany's Next Topmodel. Druhé album bylo dokončeno v listopadu roku 2009. Obsahovalo singl z Volume I Deluxe Edition - Too Young a 1 nový - Hello (Turn Your Radio On). Videoklip k Hello byl však propuštěn už v říjnu. Singl Hello se umístil na 4 místě v německých hitparádách a Too Young na 5. Poté Queensberry nahrály píseň „The Song“ jako soundtrack k americkému filmu Alvin a Chipmunkové 2. Leo, Antonella a Vici také nadabovaly postavy z filmu - Chipettky - do němčiny a Gabby nadabovala jednu ''lidskou'' postavu.

2010 – změna členek skupiny[editovat | editovat zdroj]

Na jaře roku 2010 Queensberry nahrály písně Little Bit Wonderful a Superworld k německému filmu Hanni a Nanni.

Pink Chocolate Tour (2011)

7. 7. 2010 bylo oficiálně prohlášeno, že Antonella a Victoria opustily skupinu. Leonore a Gabriella honem sehnaly nové členky - Selinu Herrero a Ronju Hilbig. Zbytek roku vystupovaly se starými písněmi, ale hlasy Antonelly a Victorii byly nahrazeny Selinou a Ronjou. Na konci tohoto roku skupina vydala singl Yo No Puedo Vivir Sin Ti - španělskou verzi singlu I Can't Stop Feeling.

2011 – Pink Chocolate Tour a další podíl na Chipmunkách[editovat | editovat zdroj]

Na jaře a v létě roku 2011 jely členky skupiny - Leo, Gabby, Ronja a Selina - na turné Pink Chocolate Tour. Na konci roku vydaly píseň k filmu Alvin a Chipmunkové 3 - „Chipwrecked“ - která se ovšem objevila jen na německém soundtracku. V dabování Chipettek se pokračovalo - tentokrát to byly Leo, Ronja a Selina. Gabby opět dabovala lidskou postavu.

2012 a 2013 – pomalý zánik skupiny[editovat | editovat zdroj]

Queensberry několikrát vystupovaly na akci/turné Holiday On Ice se starou písní Too Young a novou - Celebrate. V dubnu 2012 Selina opustila skupinu kvůli studiu. Leo, Gabby a Ronja pracovaly na novém albu Chapter 3. Bylo zveřejněno v červnu 2012, a obsahovalo 2 singly: Timeless a Girl Like Me. Videoklip k Timeless byl zveřejněn už 1. června a videoklip k Girl Like Me v srpnu. Oba singly však už nebyly tak úspěšné jako ty v základní sestavě. V říjnu 2012 Leo oficiálně opustila skupinu. Gabby a Ronja pár měsíců zpívaly spolu, pak se však rozešly. Všechny 3 poslední členky se vydaly na sólové dráhy - Ronja jako Miss Ronja, Gabby vydala v roce 2014 singl Fighter. Leo nahrála písně k filmům Hanni a Nanni 2 a 3, v roce 2014 nahrála s Tamarou Ruprecht album Acoustic Adventures jako duo Resaid. Leo a Gabby jsou velké kamarádky, takže naděje na obnovení skupiny jsou.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]