Policejní akademie 3: Znovu ve výcviku

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Policejní akademie 3:
Znovu ve výcviku
Původní názevPolice Academy 3: Back in Training
Země původuSpojené státy americkéSpojené státy americké Spojené státy americké
Jazykangličtina
Délka83 minut
Žánrkomedie
ScénářGene Quintano
RežieJerry Paris
Obsazení a filmový štáb
Hlavní roleSteve Guttenberg
Bubba Smith
David Graf
Michael Winslow
Marion Ramsey
Leslie Easterbrook
Art Metrano
Tim Kazurinsky
George Gaynes
ProdukcePaul Maslansky
HudbaRobert Folk
KameraRobert Saad
StřihBud Molin
Výroba a distribuce
Premiéra21. března 1986 (USA)
Produkční společnostiWarner Bros.
Regency Enterprises
DistribuceWarner Bros. Pictures
Tržby$ 43 579 163
Policejní akademie 3: Znovu ve výcviku
Policejní akademie 2: První nasazení Policejní akademie 4: Občanská patrola
Policejní akademie 3:
Znovu ve výcviku
na ČSFDKinoboxuFDbIMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Policejní akademie 3: Znovu ve výcviku je filmová komedie natočená v roce 1986, kterou režíroval Jerry Paris.

Děj[editovat | editovat zdroj]

Stát, ve kterém se Policejní akademie nachází, má v současné době dvě policejní akademie. Jedna je Lassardova akademie, druhá je akademie vedená velitelem Mauserem (známým z předchozího filmu). Jak oznámí guvernér státu při slavnostním předávání diplomů, bylo rozhodnuto o uzavření jedné ze dvou akademií. Nezávislá komise má vyhodnotit školení a rozhodnout, které to bude.

Mauser najme Copelanda a Blankese, aby působili jako jeho informátoři v Lassardově akademii a postarali se o to, aby jeho akademie vyhrála. Snaží se také vcítit do výboru, guvernéra a komisaře Hursta. Lassard se naopak rozhodne požádat o pomoc své nejlepší absolventy, mezi nimiž jsou téměř všechny hlavní postavy prvního filmu.

Paní Facklerová, známá z prvního filmu, se proti vůli svého manžela Douglase dostává mezi nové rekruty. Navíc se zde objevují některé známé postavy z předchozího filmu: majitel obchodu Sweetchuck, bývalý vůdce gangu Zed a Tackleberryho švagr Bud. Přidávají se k nim další dva kadeti: Hedges, bohatý obchodník, Karen Adamsová, atraktivní blondýnka, které se Mahoney dvoří a nakonec se s ním sblíží, a japonský kadet Nogata, který nejprve skončí s Mauserem, jenž ho nechce, a pak ho pošle k Lassardovi. Nogata se během výcviku zamiluje do Callahanové a přeskočí mezi nimi jiskra. Zed je v pokoji se Sweetchuckem a neustále ho terorizuje. Po několika incidentech chce Sweetchuck s výcvikem skončit, ale Tackleberry ho přesvědčí, aby zůstal.

První trénink probíhá mírně. Copeland a Blankes obtěžují kadety. Až na několik výjimek je výkonnost mizivá, což konstatoval i výbor. Oficiální boxerský zápas mezi Budem Kirklandem a zástupcem Mauserovy akademie však končí vítězstvím Lassardovy akademie.

Blankes a Copeland posílají na Mauserovy pokyny nepřipravené kadety do praktického výcviku příliš brzy. Je to opět katastrofa. Procházka pachatelů se stupňuje, Zedův bývalý gang vyděsí starší členku výboru a paní Facklerová postaví policejní auto na střechu během automobilové honičky, do níž se zapojí i dva členové výboru. Copeland a Blankes manipulují s rozkazy k nasazení i s počítačovým systémem v operačním středisku, čímž se odhalují jako sabotéři.

Poslední den praktické výuky přinese rozhodnutí. Kadeti z obou škol doprovodí guvernéra na akci v jachtařském klubu. Hedges je na místě jako Lassardův zástupce a dokáže Mahoneyho včas upozornit, když vidí přípravy na loupež. Mauserovi kadeti však ztratí nervy, když dojde k loupeži a zločinci unesou guvernéra. Mahoney se svými kolegy a kadety na Lassardův rozkaz přispěchá na pomoc. Po honičce se jim podaří guvernéra zachránit a Lassardova akademie s jeho osobní podporou soutěž vyhraje.

O filmu[editovat | editovat zdroj]

Základní rys většiny filmů Policejní akademie, že hlavní hrdinové zpočátku zažívají mnoho neúspěchů, ale díky odvážným činům vše změní, se objevuje i zde. Stejně jako v prvním filmu, i zde jsou to policejní kadeti, kteří na začátku zcela selhávají ve svém výcviku. Známé postavy z prvních dvou filmů jsou zde převzaty jako instruktoři. V podobné podobě je tento koncept použit i ve čtvrtém filmu. Třetí a čtvrtý film se měly natáčet po sobě, ale protože režisér Jerry Paris zemřel, došlo ke zpoždění.

Postavy představené ve druhém filmu pokračují. Rodina Kirklandových, Zed, Sweetchuck a Proctor jsou zakotveni jako stálé postavy a někteří z nich pokračují i v šestém filmu. Díky tomu se zde objevuje 19 z celkem 24 opakujících se postav - tak vysoký počet má opět jen čtvrtý film.

Film obsahuje některé paralely s prvním filmem. Callahanová si opět začne románek s kadetem. Skutečnost, že Mahoney osloví atraktivní kadetku, existovala již v prvním filmu.

Přímou narážkou na první film je, že Douglas Fackler se snaží zabránit své ženě v kariéře u policie a pak se celou cestu na akademii veze na kapotě. V prvním filmu byly téměř totožné scény, jen paní Facklerová ležela na střeše a Douglas řídil auto.

Dalším pokračováním je znovuobjevení baru Modrá ústřice.

Tento film obsahuje několik scén s důrazem na problematiku diskriminace a rovnosti pohlaví. Douglas Fackler se například snaží přesvědčit svou ženu, že práce u policie je nebezpečná a její místo jako manželky je doma, ale to ji nezastaví. Hedges se k Afroameričanovi Mosesovi Hightowerovi po jeho příchodu chová jako k nosiči. Ten mu okamžitě nařídí, aby šel do své skříňky

Obsazení[editovat | editovat zdroj]

Hlavní postavy[editovat | editovat zdroj]

George Gaynes velitel Eric Lassard
Art Metrano kapitán Mauser
Steve Guttenberg Carey Mahoney
Michael Winslow Larvell Jones
Bubba Smith Moses Hightower
David Graf Eugene Tackleberry
Marion Ramsey Laverne Hooksová
Leslie Easterbrook Debbie Callahan
Tim Kazurinsky Sweetchuck
Bobcat Goldthwait Zed

Vedlejší postavy[editovat | editovat zdroj]

Shawn Weatherly Karen Adams
Brant van Hoffman Kyle Banks
Scott Thomson Copeland
Ed Nelson Neilson
Bruce Mahler Douglas Fackler
Debralee Scott paní Facklerová
Lance Kinsey Proctor
Brian Tochi Nogata
David James Elliott kadet Mauserovy akademie
Andrew Paris pan Kirkland (mladší)
Arthur Batanides pan Kirkland (starší)
George R. Robertson Hurst
David Huband kadet Hedges
Georgina Spelvin
R. Christopher Thomas 1. kadet Baxter
David Elliott 2. kadet Baxter
Jack Greley pan Bellows
Rita Tockett paní Tylerová
Chas Lawther pan Delaney
Lyn Jackson paní Clicková
Mary Ann Goles paní Hurstová
Sam Stone taxikář
Grant Cowan
Bruce Pirie
Doug Lennox
Teddy Abner Tommy
Susan Deryck basketbalistka
Marcia Watkins Sarah
Pam Hyatt matky Sarah
Fran Gebhard
Les Nirenberg
Gloria Summers
Fred Livingstone
Gladys O'Connor
Elias Zarou hotelový manažer
Gary Flanagan barman
Pierre Berube chlápek na kole
Peter Colvey 1. člen gangu
Alex Pauljuk 2. člen gangu
Anton Tyukodi zloděj peněženky

Související články[editovat | editovat zdroj]