Podralský nadační fond

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Podralský nadační fond
Právní formanadační fond
Datová schránkafccma4k
IČO28678419 (VR)
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Podralský nadační fond ZOD byl vytvořen 4. listopadu 2008 Zemědělským obchodním družstvem (ZOD Brniště) se sídlem v Brništi na Českolipsku pro podporu rozvoje oblasti Podralsko. Později své aktivity rozšířil na celý Máchův kraj.

Poslání[editovat | editovat zdroj]

Fond byl vytvořen pro všestrannou podporu regionu Podralska, nejen samotné obce Brniště

Aktivity fondu[editovat | editovat zdroj]

Už v prvním roce své existence přispěl v roce 2008 na opravu mostu a sochy sv. Floriána v Náhlově (součást města Ralsko), o rok později pomohl vybavit mateřské školky v Brništi, Bělé pod Bezdězem a Jablonném v Podještědí. V dalších letech podpořil různé společenské organizace (dnes spolky). Jeho zásluhou vznikly v roce 2013 naučná Stezka hastrmanů, Hipostezka Brniště, zorganizovány byly Krajské dožínky v Brništi a Festival jurt[1]. V Brništi byl postaven objekt Ekocentrum Brniště, byl zahájen cyklus přednášek[2] i exkurzí.

Administrativní budova ZOD Brniště, kde sídlí i fond

Ústředí[editovat | editovat zdroj]

Fyzicky je ústředí fondu v areálu ZOD Brniště (adresa Brniště 1), části obce Hlemýždí. Provozuje webové stránky, má svou správní radu, revizory, je zapsán od listopadu 2008 v nadačním rejstříku u soudu v Ústí nad Labem, má svůj účet u Komerční banky. Stal se členem místní akční skupiny LAG Podralsko.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Michael Polák. Zacházejte šetrně s přírodou, vyzval pod poničeným Tlustcem festival. Českolipský deník [online]. 2013-08-05 [cit. 2015-03-04]. Dostupné online. 
  2. redakce. Houby jako lék. Jak je pěstovat? Poradí přednášky v Brništi. Českolipský deník [online]. 2015-02-06 [cit. 2015-03-04]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]