New Skete

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Krajina okolo White Creek, v pozadí jsou obrysy Green Mountains
New Skete

New Skete je klášterní areál ležící poblíž městečka Cambridge na severu státu New York, ale geograficky tento zalesněný dvoupahorek patří k městu White Creek. Nachází se zde dva pravoslavné skity (tj. malé monastýry), kde pobývají:

Skity spadají pod metropolitu, který řídí pravoslavnou církev v Americe.

Činnost komunity[editovat | editovat zdroj]

Mniši jsou známí především výcvikem a chovem německých ovčáků. Napsali několik příruček pro výcvik psů, například The Art of Raising a Puppy (Umění vychovávat štěně) a How to Be Your Dog's Best Friend (Jak být nejlepším přítelem svého psa).[2] Autorství knih je kolektivní, díla byla konzultována celou komunitou.

Mnišky jsou známé především pečením tvarohových koláčů, které prodávají na internetu i ve svém obchodě.

Zájemci z řad „hledajících“ se ve zdejším prostředí mohou přímo seznámit s činností komunity včetně provádění duchovních cvičení v kontextu stávajícího liturgického života.

Dílo v českém překladu[editovat | editovat zdroj]

V duchu štěstí (In the Spirit of Happiness), autory jsou „Mniši z New Skete“, překlad Pavla Netušilová, vydalo nakladatelství Šťastní lidé v roce 2002, ISBN 80-86692-01-9

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku New Skete na anglické Wikipedii.

  1. MILLER, Stephen; JUNE 27, Staff Reporter of the Sun |; 2007. Laurence Mancuso, 72, Leader of Dog-Training Monks. The New York Sun [online]. [cit. 2021-11-19]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2021-11-19. (anglicky) 
  2. Monks of New Skete (Autor) / Nejlevnější knihy. www.nejlevnejsi-knihy.cz [online]. [cit. 2021-11-19]. Dostupné online. 

Související články[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]

Stránka New Skete

New Skete - mapa