Kristýna Badinková Nováková

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Kristýna Nováková
Narození24. dubna 1983 (40 let)
Praha
Alma materDivadelní fakulta Akademie múzických umění
ChoťJaroslav Fuit (do 2016)
Viktor Badinka (od 2018)
Děti3
PříbuzníMichaela Badinková (švagrová)
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Kristýna Badinková Nováková, dříve Fuitová Nováková, rozená Kristýna Nováková (* 24. dubna 1983 Praha, Československo) je česká filmová herečka. Její nejznámější rolí je Jindřiška z filmu Pelíšky.[1]

Biografie[editovat | editovat zdroj]

Vystudovala střední odbornou školu specializační, obor cestovní ruch a DAMU, katedry alternativního a loutkového divadla. V letech 1994 až 1998 byla členkou Divadelního souboru Bílá síť, od roku 2005 organizuje vlastní divadelní projekty (v roce 2005 premiéra autorského představení ADORE v divadelním prostoru NoD v Praze). Do povědomí diváků se dostala díky filmu Výchova dívek v Čechách, kde na sebe upozornila v roli školačky Agáty. Tam si jí také všiml režisér Jan Hřebejk, který ji pozval na konkurz pro roli Jindřišky ve filmu Pelíšky. Dále si zahrála v televizním seriálu Bazén, Ordinace v růžové zahradě, Letiště a ve filmech Ro(c)k podvraťáků, Chyťte doktora, Děti noci aj. Objevila se také v dokumentu Můj dům, můj hrad režiséra Pavla Fojtíka a účinkovala rovněž ve filmu Jak jsme natáčeli s Tomem režiséra Morise Issy – vítězném snímku mezinárodní přehlídky CIAK Junior, kde soutěží krátké filmy natočené podle dětských námětů. Hraje také v divadle, např. ve Studiu Dva Dámská šatna, Zdravý nemocný, Absolvent.

Byla vdaná za režiséra Jaroslava Fuita. 25. listopadu 2009 se jim narodila dcera Rozárie a v roce 2013 dcera Mariana. V roce 2016 se s ním rozvedla. V roce 2018 se podruhé vdala.[1] Z druhého manželství má syna Vincenta.

Filmografie[editovat | editovat zdroj]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. a b ŠROUBEK POHLOVÁ, Petra. Kristýna Badinková Nováková: Druhá svatba byla trochu punk. Marianne. 2018-10-29. Dostupné online [cit. 2018-11-04]. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]