Jiří Zimovčák

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Bc. Jiří Zimovčák
Narození2. února 1990 (34 let)
Ivančice
Povoláníčeský model
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Jiří Zimovčák (2. února 1990, Ivančice) je český model.[1] Během své kariéry pracoval převážně v zahraničních modelingových agenturách, fotografoval pro různé časopisy. Patřil k nejznámějším českým modelům.[2]

Život a kariéra[editovat | editovat zdroj]

Po maturitě na Obchodní akademii, Střední odborné škole knihovnické a Vyšší odborné škole knihovnických, informačních a sociálních služeb v Brně absolvoval bakalářské studium na Rašínově vysoké škole v Brně v oboru Řízení sociálních služeb, několik let pracoval jako sociální pracovník.

Modelingu se věnoval již během studia na střední škole, začínal v Brně, později přesídlil do Prahy a pracoval pro Agent Model Management. Pro své projekty si ho vybírali i známí fotografové jako Lukáš Kimlička, Michal Skramuský, Jiří Šujanský, se Simonou Smrčkovou fotil v Mahenově divadle v Brně[3].

Působil převážně v zahraničí pod záštitou místních agentur, například Bareface Model Agency Dubai, v Dubaji se zúčastnil i kampaně pro Louis Vuitton, ve Francii pro M Management. Fotil pro různé časopisy GM Magazine Thailand, Esquire Middle East, Rolling Stone Middle East, Debonair, ForMen aj.[4] Jako první Čech nafotil dva editorialy v různých magazínech ve Spojených arabských emirátech.[5]

V současné době se focení věnuje již jen sporadicky.

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. ARBI, Hommam. Know the Model | Jiri Zimovcak ~ FFFashion.net [online]. 2011-11-01 [cit. 2021-11-29]. Dostupné online. 
  2. Na červeném koberci módy | Menhouse.eu – Oficiální web časopisu MENHOUSE. www.menhouse.eu [online]. [cit. 2021-11-24]. Dostupné online. 
  3. L'Homme Fatal | Menstyle.cz. www.menstyle.cz [online]. [cit. 2021-11-24]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2021-11-24. 
  4. Jiří Zimovčák: Modeling je práce, ne životní styl | Menstyle.cz. www.menstyle.cz [online]. [cit. 2021-11-28]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2021-11-23. 
  5. OTEVŘENÝ ROZHOVOR S ČESKÝM MODELEM - JIŘÍ ZIMOVČÁK. www.moda.cz [online]. [cit. 2021-11-28]. Dostupné online.