James Wilson McConkie III.

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

James Wilson McConkie III. je americký právník, člen CJKSPD a současný mormonský misijní prezident česko-slovenské misie. McConkie je nejvyšší autoritou mormonské církve na českém území. Je příbuzným mormonského apoštola Bruce R. McConkieho.

Život[editovat | editovat zdroj]

Jako utažský právník má kancelář přímo na chrámovém náměstí Salt Lake City[1]. Studoval národní právo na Univerzitě George Washingtona[2] a v letech 2011-2013 byl zařazen prestižním časopisem mezi "super-právníky"[3]. Je také spoluvlastníkem mezinárodní právnické firmy Cisar, Ceska, Smutny & Spol., sídlící v Praze.[4] Byl ve středu mediálního zájmu utažských novin, když pracoval na případu dětského zneužívání a vydobyl odškodné 35 tisíc dolarů.[5]

Misie[editovat | editovat zdroj]

Jako mladý muž sloužil na českém území jako misionář své církve. V roce 2013 byl povolán jako misijní prezident Československé misie CJKSPD.[6] Nahradil tak Brita Davida Irwina, který v této pozci sloužil mezi lety 2010-2013.[7] Ve své pozici má na starosti téměř 2500 mormonů, žijících v česko-slovenské misii.[8] V současnosti žije v Čechách s manželkou Laurel S. McConkie a dětmi.

Jako hlavní úkol své služby v České republice považuje "napomáhat veřejnosti k tomu, aby získala správné povědomí o tom, kdo jsme z pohledu lidského i z hlediska víry."[9]

Plat[editovat | editovat zdroj]

Související informace naleznete také v článku Korporace prezidenta CJKSPD.

Misijní prezidenti CJKSPD oficiálně nezískávají plat. Získávají však finanční kompenzace za svou službu (viz Kompenzace misijních prezidentů).

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Kancelář McConkieho
  2. McConkie professional George Washington University
  3. Super-laywers
  4. Česká firma. www.primerus.com [online]. [cit. 2015-07-07]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2015-07-08. 
  5. Counselor settles suit over child abuse registry Youth group founder to receive $35,000 [1] Archivováno 8. 7. 2015 na Wayback Machine.
  6. Povolání za prezidenta [2] Archivováno 3. 7. 2015 na Wayback Machine.
  7. Seznam misijních prezidentů
  8. Statistiky CJKSPD v ČR
  9. McConkie

Literatura[editovat | editovat zdroj]

  • Certificate of International Legal Practice, Salzburg, Austria, 1999, Center For International Legal Studies. Moot Court Board, Trial Court Board, International Dean's Fellow. Analyst: "Paper on Judicial Independence," ABA (CEELI), 4/16/99. Visiting Associate, Cisar, Cesky, Snutny and Spol, Prague, Czech Republic, 1999. (online Archivováno 8. 7. 2015 na Wayback Machine.)
  • Looking at the Doctrine & Covenants Again for the Very First Time, James W. McConkie II
  • The Business Communication Casebook: A Notre Dame Collection; James O’Rourke, str. 341

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]