Univerzita George Washingtona

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(přesměrováno z George Washington University)
Univerzita George Washingtona
Logo univerzity
Logo
Datum založení1821
Počty akademiků
Studentů celkem22 211 (2021) a 24 500
Další informace
Zeměpisné souřadnice
ČlenstvíOak Ridge Associated Universities, ORCID, Federace digitální knihovny, Asociace výzkumných knihoven, arXiv, Association of American Universities, Association of American Colleges and Universities, American Council on Education, Higher Education Leadership Initiative for Open Scholarship, Koalice síťových informací a Scholarly Publishing and Academic Resources Coalition
www.gwu.edu
Některá data mohou pocházet z datové položky.
George Washington University

Univerzita George Washingtona, anglicky George Washington University, je elitní soukromá univerzita ve Washingtonu, D.C.. Tato škola byla založena v roce 1821 pod názvem Columbian College.

Univerzita se skládá ze 14 fakult, z nichž je známá například Elliott School of International Affairs, a nebo The George Washington University Law School. Tato právnická fakulta se v předních žebříčcích U.S. News & World Report pro rok 2020 umístila na 22. místě ve Spojených státech.[1] Nejvýše se GW Law umístil v oblastech práva mezinárodního a také práva duševního vlastnictví, ve kterých univerzita dosáhla totožně na 5. příčku.[1] V konkurenci zahraničních univerzit se právní fakulta podle akademického žebříčku Shanghai Ranking pro rok 2018 umístila na 17. místě na světě.[2]

Kampus školy se rozléhá v samém centru Washingtonu, D.C. Přímo sousedí s institucemi jakožto Mezinárodní měnový fond či Světová banka. Sídlo amerických prezidentů, Bílý dům, je od školy vzdáleno pár ulic.

V roce 2015 měla univerzita kolem 1 100 absolventů v zahraničních službách Spojených států amerických, což ji řadilo na druhé místo hned za Georgetownskou univerzitu.[3] Škola se současně umisťuje na samém vrcholu žebříčku "politicky nejangažovanějších univerzit" v USA, a to podle populárního amerického odborného žurnálu The Princeton Review.

Uplatnění absolventů[editovat | editovat zdroj]

Úspěšní absolventi této školy mají široké uplatnění především v oblastech: psychologie, právní věda, medicína, inženýrství a aplikované vědy, pedagogika, podnikání a mezinárodní politika.

Na univerzitě studuje přes 19 000 studentů.

Sport[editovat | editovat zdroj]

Sportovní týmy školy se nazývají Colonials.

Významné osobnosti[editovat | editovat zdroj]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. a b George Washington University. U.S. News & World Report [online]. U.S. News & World Report [cit. 15.06.2019]. Dostupné online. 
  2. ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2018 - Law | Shanghai Ranking - 2018. www.shanghairanking.com [online]. [cit. 2019-06-15]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2019-07-13. 
  3. Wayback Machine. web.archive.org [online]. 2017-01-04 [cit. 2019-06-15]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]