Icy Tower

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Icy Tower
VývojářFree Lunch Design
DesignérJohan Peitz
EngineAllegro
PlatformyMicrosoft Windows
OS X
Datum vydáníWindows
22. prosince 2001
OS X
7. května 2013
Žánryakční videohra
plošinovka
Herní módsingleplayer
KlasifikacePEGI 3 a více
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Icy Tower je freewarová počítačová hra vytvořená designérem Johanem Peitzem ze švédského vývojářského studia Free Lunch Design. Cílem hry je dostat se tak vysoko, jak jen to je možné. Toho lze docílit skákáním po náhodně rozmístěných plošinkách.

Herní principy[editovat | editovat zdroj]

Věž, do které je hra umístěna, má nekonečnou výšku. Sestává z jednotlivých pater a každé patro je rozděleno na plošinky. Vaše herní postava bude zrychlovat, dokud je v pohybu. Čím vyšší rychlost nabere, tím vyšší a delší její skoky jsou.

Jakmile začnete zdolávat věž, spustí se stopky a kamera se začne pomalu pohybovat směrem nahoru. Aby to nebylo tak jednoduché, každých 30 sekund se ozve zvukové znamení a pohyb se zrychlí. Je nutné neustále držet tempo a nespadnout pod okraj obrazovky.

Komba[editovat | editovat zdroj]

Počet pater Kombo
4–6 Good
7–14 Sweet
15–24 Great
25–34 Super
35–49 Wow
50–69 Amazing
70–99 Extreme
100–139 Fantastic
140–199 Splendid
200+ No Way

Kombo skoky jsou tvořeny tak, že vyskočíte minimálně o dvě patra, alespoň dvakrát za sebou, a to v rozmezí dvou sekund. Pokud jsou tyto podmínky splněny, aktivuje se speciální „Kombo mód“. Ukazatel na levé straně obrazovky se začne plnit.

Pokud se ukazatel vyprázdní nebo hráč provede obyčejný skok, kombo skončí a hráč dostane bonusové skóre, které se spočítá jako druhá mocnina počtu překonaných pater v průběhu komba.

Postavy[editovat | editovat zdroj]

Verze 1.2 představila možnost hrát s upravenými postavami. Icy Tower má dvě základní: Harold the Homeboy a Disco Dave, a jednu šablonu, pomocí které lze vytvořit vlastní vzhled.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]