Hôpital des Diaconesses de Reuilly

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Hôpital des Diaconesses de Reuilly
Základní informace
Výstavba1843
Poloha
Adresa12. obvod, Paříž, FrancieFrancie Francie
Souřadnice
Map
Další informace
WebOficiální web
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Hôpital des Diaconesses de Reuilly je soukromá nezisková nemocnice, která se nachází ve 12. obvodu v Paříži. V roce 2003 byla sloučena s nemocnicí Croix Saint-Simon a tvoří s ní Groupe hospitalier Diaconesses Croix Saint-Simon.

Historie[editovat | editovat zdroj]

V roce 1843 založila řeholní komunita diakonek z Reuilly první dům s pečovatelskou službou, který byl v roce 1872 doplněn o první pavilon a v roce 1919 o chirurgický pavilon. V roce 1926 byla otevřena porodnice, v roce 1932 ošetřovatelská škola.

Podnik poté prošel několika změnami ve stavu. Na základě smlouvy se státním sociálním zařízením v roce 1952 se protestantské zdravotní středisko stalo v roce 1972 soukromou nemocnicí. Vývoj legislativy jí umožnil účastnit se od roku 1976 veřejných nemocničních služeb. Nyní má zařízení 152 lůžka a oddělení všeobecného lékařství. Budova Vermeil (současná porodnice) a pavilon Malvesin (hlavní budova) byly v letech 1992-2002 kompletně zrekonstruovány.

Roku 2003 se nemocnice Diaconesses de Reuilly sloučila s nemocnicí Croix Saint-Simon pod společné vedení neziskového sdružení Groupe hospitalier Diaconesses Croix Saint-Simon.

Popis[editovat | editovat zdroj]

Od konce roku 2016 byla většina lékařských a chirurgických služeb převedena do „areálu Avron“ nemocniční skupiny. V Reuilly zůstala velká porodnice (2100 porodů ročně), centrum plodnosti, služba paliativní péče a také konzultace.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Hôpital des Diaconesses de Reuilly na francouzské Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]