Felicity Hayward

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Felicity Hayward
Povolánímodelka
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Felicity Hayward je britská modelka velikosti plus size, pracující pro agenturu Milk Management.[1] Jako modelka pracovala mimo jiné pro L’Oreal, Missguided, I-D, Vogue, The Body Shop a Glamour.[2][3][4] I přes svoji velikost nosí vyzývavé oblečení. Je zakladatelkou hnutí Self Love Brings Beauty.

Dětství[editovat | editovat zdroj]

Vyrostla v rodině, kde byla podporována už jako malá, přestože byla robustnější než v dospělosti.[1][3]

Dospělost[editovat | editovat zdroj]

V roce 2014 byla jmenována první Curve Ambassador & Stylist pro Asos.[1][3]

V roce 2016 uviděla mezeru na trhu a vydala svojí vlastní kolekci latexového oblečení pro ženy nadměrných velikostí.[1] V roce 2017 začala přesvědčovat výrobce sportovního oblečení jako Nike a Adidas, aby se zamyslely a upravili velikosti nadměrného oblečení.[1]

Za nošení bikin a sdílení fotografií online byla kritizována, že je velmi tlustá.[3]

Když se na obálce časopisu Cosmopolitan, který byl pak kritizován, že propaguje morbidní obezitu, objevila nadměrná modelka Tess Holliday, obhajovala ji, že je inspirací pro miliony lidí a poskytuje sebedůvěru mladým dívkám, které mohou být rozměrnější třeba kvůli zdravontím důvodům.[5]

V červnu 2018 způsobila rozruch, když na večírek v Londýně dorazila v průhledných šatech, pod kterými měla pouze černé kalhotky a bradavky překryté přelepkami.[6][7][4]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. a b c d e MADDEN, Emma. Who Is Felicity Hayward? She's Sharing Life As A Plus Size Model On Channel 5's New Documentary. Bustle [online]. 2018. Dostupné online. 
  2. YOUNG, Sarah. Plus-size model Felicity Hayward hits back at bodyshamers at the beach. Intependent [online]. Monday 11 June 2018 13:15. Dostupné online. 
  3. a b c d LONDON, Bianca. "I've been told I'm a fat pig and should be slaughtered": Felicity Hayward on trolls, body positivity and self-love. Glamour [online]. 26 Oct 2018. Dostupné online. 
  4. a b BEECH, Carly. Plus-size bombshell Felicity Hayward celebrates curves in 100% see-through dress. Daily Star [online]. 26th June 2018. Dostupné online. 
  5. CHAN, Emily. "Plus-size model Felicity Hayward reveals strangers approach her in the street to tell her she’s FAT – as she defends Tess Holliday’s controversial Cosmopolitan cover. Mail Online [online]. 07:29 GMT, 24 September 2018. Dostupné online. 
  6. CHROMÝ, Adam. Korpulentní modelka si troufla na totálně průhledné šaty: Ukázala v nich prsa, kalhotky i tukové zásoby. Super [online]. 26. června 2018 14:09. Dostupné online. 
  7. Tučná modelka vyrazila do ulíc takmer nahá: Zachráň sa, kto môžeš!. Topky.sk [online]. 28.06.2018 22:00. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]

  • ROSE, Molly. Plus size model Felicity Hayward hits back at stranger who told her she was 'too fat' to wear a crop top by posting a defiant snap of her outfit. Mail Online [online]. 18:11 GMT, 20 June 2018. Dostupné online.