Elliott Hanna

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Elliott Hanna
Základní informace
Narození20. března 2003 (21 let)
Liverpool
Povoláníherec, zpěvák a tanečník
Nástrojehlas
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Elliott Hanna (* 20. března 2003 Liverpool, Velká Británie) je britský herec, tanečník a zpěvák. V současnosti žije v Londýně.

Život[editovat | editovat zdroj]

Začal tančit ve svých čtyřech letech v rodném Liverpoolu, kde vznikla i hudební skupina Beatles.

Kariéra[editovat | editovat zdroj]

Divadlo "Victoria Palace" v Londýně, které uvádělo muzikál Billy Elliot.

První roky své taneční kariéry strávil v Liverpoolu, kde tančil v muzikálech Čaroděj ze země Oz nebo Dick Whittington. Vystupoval opakovaně v televizní taneční soutěži Got To Dance. Ve finále této soutěže se umístil druhý. Jako nejmladší oceněný v historii obdržel ve věku osmi let prestižní cenu moderního divadla ISTD Janet Cram Modern Theatre Award. Ve stejné době byl vyhlášen národním šampionem v soutěži Hall of Fame Dance Challenge v Las Vegas.

Poprvé na sebe tento liverpoolský tanečník, herec a zpěvák upozornil svým výjimečným výkonem v listopadu 2012 v londýnském divadle Savoy při příležitosti oslavy diamantové svatby britského královského páru. Ve svých deseti letech se stal 17. července 2013 v londýnském divadle Victoria Palace 34. a v historii nejmladším představitelem Billyho Elliota, stejnojmenného muzikálu autorů Eltona Johna a Lee Halla. V této roli účinkoval téměř dva roky až do června 2015. Svým fenomálním výkonem významně pomohl tomuto muzíkálu ke 4. cenám Olivier Awards a 10. cenám Tony Awards. Jako zpěvák byl zařazen i do hudebního představení liverpoolské scény Echo arena v turné produkovaného skupinou ABBA.

V roce 2015 účinkoval v britském televizním pořadu s pozvanými hosty Mel & Sue.

V roce 2016 se ve svých 13 letech stal mistrem světa ve stepu.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]