Elisoft

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Elisoft s.r.o.
Základní údaje
Právní formaspolečnost s ručením omezeným
Datum založení27. únor 1998
SídloZlín-Kostelec, Česko
Adresa sídlaŽitná 626, Zlín-Kostelec
Počet poboček2
Charakteristika firmy
Oblast činnostiúčetní software
ProduktyEKONOM
Identifikátory
Oficiální webhttps://elisoft.cz
IČO255 195 90
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Elisoft s.r.o. je česká softwarová společnost založena roku 1998, která se zabývá vývojem, prodejem a podporou účetního a evidenčního systému EKONOM.[1] Kromě vývoje klasické desktopové aplikace se zabývá také vytvářením webových služeb postavených na technologii cloud computingu a mobilních aplikací na platformě Android.

Historie společnosti[editovat | editovat zdroj]

Společnosti Elisoft s.r.o. vznikla v únoru roku 1998.[2] Byla založena dvěma společníky Františkem Bělovským a Jaroslavem Sládkem. Společnost se od začátku zabývala vývojem a prodejem účetního a evidenčního systému EKONOM. Nejdříve pro operační systém DOS a od roku 2001 pro operační systém Microsoft Windows. Od roku 2013 vyvíjí také aplikace v prostředí cloud computingu a mobilní aplikace. V roce 2018 přivedla na trh verzi systému EKONOM pro velké společnosti postavenou na databázovém systému SQL a o rok později uvedla novou mobilní aplikaci pro podporu maloobchodního prodeje EKONOM účtenka. Elisoft má pobočky ve Zlíně a Plzni.

Produkty[editovat | editovat zdroj]

  • Účetní a evidenční systém EKONOM: účetní a evidenční systém pro podniky.
  • EKONOM online: webová služba postavená na technologii cloud computingu. Uživatelé mohou evidovat své pohledávky, závazky a úhrady, vést pokladní a bankovní deník a generovat podklady pro daňové přiznání.
  • EKONOM účtenka: mobilní aplikace pro platformu Android. Je určena pro podporu maloobchodního prodeje s funkcemi jako katalog zboží, skenování EAN a integrace bankovních terminálů. Díky tomu může sloužit jako jednoduchá pokladna.
  • EKONOM přehledy: mobilní aplikace pro zobrazení stavu účetnictví pro manažerské pozice ve společnosti.

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Účetní systémy pro rozjezd živnosti či podnikání. iDNES.cz [online]. 2017-01-17 [cit. 2021-06-02]. Dostupné online. 
  2. Veřejný rejstřík a Sbírka listin [online]. Ministerstvo spravedlnosti České republiky [cit. 2021-06-02]. Dostupné online.