Diskuse s wikipedistou:Zp68

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Díky za fotku Aloise Vošahlíka. Nechtěl byste ji (tedy pokud jste jejím autorem) ale přece jen oříznout tak, ať tam není ta bílá výplň? Vypadalo by to v infoboxu v článku líp. Díky, --Davcza (diskuse) 19. 7. 2012, 15:58 (UTC)

Dobrý den, jsem vnukem Aloise Vošáhlíka, ale na Wikipedii amaterem. Takže neovládám přesně technologii vkládání. Klidně foto upravte, případně Vám jej zašlu. Z.Prokeš -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 19. 7. 2012, 20:40‎ (diskuse) Zp68 (CE(S)T)
reaguji na Váš vzkaz..... Ano, vypadá to, že fotka neměla náležité potvrzení autorských práv (wikipedie si poměrně ostře hlídá, aby se na ni neukládaly fotky s neprokázaným autorstvím). Doporučuji napsat sem Wikipedie:Potřebuji pomoc. Jde o to, že by Vám někdo poradil s tím, jak fotku uložit a prokázat, že neporušuje autorský zákon. Zdravím, --Davcza (diskuse) 4. 3. 2013, 22:11 (UTC)
Fotku jsem oříznul, teď už jde jen o dořešení licence. --Bazi (diskuse) 5. 3. 2013, 21:07 (UTC)

Zdravím, reaguji na Váš vzkaz na Nástěnce správců:

  • V textu článku Alois Vošahlík jste zadal chybný název souboru (vizte). Namísto Snímek 051.jpg jste přidal snimek 051.jpg, což je něco jiného.
  • Vámi nahraný soubor nemá dostatečné informace ohledně autorských práv. Problém je, že bez těchto informací bude fotografie smazána. Pokud v této oblasti nemáte dostatečné zkušenosti, doporučuji se obrátit na Potřebuji pomoc, kde Vám jistě poradí jak autorská práva potvrdit. Nebojte se zeptat. Jakmile se tak stane, můžete fotku dědečka na stránku bez problémů přidat.
  • Zkuste oříznout ty bílé okraje (více výše kolega Davcza). Měl by to asi udělat autor. Pokud nevíte jak, napište. --DobyvatelCZ (diskuse) 4. 3. 2013, 23:23 (UTC)

V tomto případě bych asi bych využil šablonu commons:Template:Anonymous-EU, pokud autor není znám (je to asi nějaká běžně dělaná podobenka) a pokud pochází z doby před rokem 1943 (je více než 70 let stará). Rozhodně ten snímek taky potřebuje oříznout pouze na fotku (i bílé okraje fotky pryč) a přejmenovat, což se dá zařídit. --Harold (diskuse) 5. 3. 2013, 13:33 (UTC)

Jak to tedy je, pochází ta fotka z doby před rokem 1943? --Harold (diskuse) 5. 3. 2013, 21:02 (UTC) Ano přibližně pochází z té doby, dědeček zemřel v roce 46. Na den to samozřejmě nemohu říci. Děkuji

Dobrý den, do článku Alois Vošahlík jste doplnil informace o příbuzných. Podle pravidla Wikipedie:Zdroje je ovšem nutno vždy uvést oveřitelný a publikovaný zdroj, odkud pochází taková informace. Zkuste prosím najít zmínku v regionálním tisku, na internetu, v knize apod. Nebo snad záznam v matrice (je to dnes z velké části naskenováno na internetu). Klidně napište sem, rád poradím, --Davcza (diskuse) 6. 6. 2014, 19:44 (UTC)

Dobrý den,

jak už jsem psal, jsem vnukem RNDr. Aloise Vošáhlíka, takže vím přesně, kdo byla má babička a matka -dcera pana ministra. Rodný list matky mohu doložit, ale přeci to nebudu kopírovat na internet, pokud chcete, mohu ho zaslat Vám. Z.Prokeš

No, ona osobní znalost dotyčného nepostačuje viz Wikipedie:Zdroje.... Je to už trochu za hranou, ale věřím Vám. Pokud mi můžete poslat ten rodný/úmrtní list apod., tak mi ho pošlete (použijte wiki mail). Já pak do zdrojů v článku uvedu, že to je na základě dokumentů, které zaslal uživatel Zp68. Ale zkuste skutečně ještě zapátrat v matrikách, dneska je jich většina na netu naskenovaných. Já si tam takhle dohledal rodinu do 4 kolena, --Davcza (diskuse) 10. 6. 2014, 18:21 (UTC)