Diskuse s wikipedistou:Vegetator

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Nadvšenec v tématu „Nováček

Přeji Vám pěkný den a těším se na Vaše další příspěvky! -- Mercy (|) 7. 11. 2008, 13:29 (UTC)

Shrnutí a smluvní státy[editovat zdroj]

Dobrý den, prosím vyplňujte políčko shrnutí editace a neodstraňujte z infoboxů pro světové dědictví Smluvní státy. Díky moc, pěkný den přeji; --Podzemnik 27. 1. 2010, 12:27 (UTC)

  • Nazdar, jasné už budem, napísal som to do diskusie. Tak v skrátke, zmluvné štáty sú pre Primeval Beech Forests of the Carpathians Slovensko a Ukrajina, tie 4 pralesy sú všetky na Slovensku (z toho jeden chybný Kyjovský prales nie je v UNESCO), ostatných 6 ukrajinských ani nie je napísaných. --Vegetator 27. 1. 2010, 12:31 (UTC)
Kyjovský prales je součástí Vihorlatu, takže je součástí světového dědictví. Smluvní státy je něco trošku jiného než název státu, kde se dané památka nachází. --Podzemnik 27. 1. 2010, 13:55 (UTC)
  • Kyjovský prales spadá pod správu CHKO Východné Karpaty nie CHKO Vihorlat.mapa. To je jedno, že je v pohorí (: proste to je úplne iné územie a s takým názvom UNESCO nič nevyhlásilo.
  • Vihorlat:
    • CHKO Vihorlat
    • pohorie Vihorlat
    • NPR Vihorlat na vrchu Vihorlat [1]mapa (nie je UNESCO)
    • špecifické územie Vihorlat - pomenovanie pralesa zaradeného v UNESCO, zahŕňa viaceré maloplošné chránené územia severne od NPR Vihorlat, viď. mapa s. 117 a mapa

Sú to rozdielne územia podobného charakteru (chránené) s rovnakým pomenovaním, došla im proste fantázia (:

To s tými štátmi beriem, len som chcel rozlíšiť tie pralesy, pretože o ukrajinských tam nič nebolo. --Vegetator 27. 1. 2010, 14:20 (UTC)

Hm, můžu se zeptat, kde jste přišel na to, že NPR Vihorlat není v UNESCO? Totiž podle [2] (pdf) se jedná o National Nature Reserve, čili Národní přírodní rezervaci. Dále podle [3] (pdf, str. 31; pozor, 16 Mb) se Vihorlat táhne od hory Kyjov na jihozápadě přes Motrohon k Nežabci na severu, čili to vychází tak, že kyjovský prales je součástí (možná se pletu?). --Podzemnik 27. 1. 2010, 16:26 (UTC)

Na mape sú to úplne rozdielne miesta, pozri si tie mapy vyššie čo som hodil linky. Hlavne tú na s. 117. Keď to porovnáš s tou mapu v štátnom zozname zistíš, že obidve územia sú vo Vihorlatských vrchoch ale ďaleko od seba. NPR Vihorlat je na vrchu Vihorlat (1 076 m n. m.) to zreteľne ukazuje, že územie, čo je v UNESCO je riadne vzdialené od tohto vrchu. Aj výmery týchto území sú rozdielne.

  • V tomto sa píše, že: Vihorlat, Slovakia: Vihorlastský National Nature Reserve contains primeval beech forests and is part of Vihorlat Protected Landscape Area. - to ale nič nedokazuje. Už to slovo Vihorlastský tam vôbec nesedí. Na mapách je môj argument potvrdený.
  • Podľa (pdf, str. 31; pozor, 16 Mb) - áno Kyjovský prales je súčasťou Vihorlatských vrchov (pohoria), to nevyvraciam. Nie je Vihorlat ako Vihorlat (:

Zhrnutie: treba si pozrieť tie mapy oblastí a porovnať ich, vtedy to je úplné jasné. Čiže porovnaj mapu na strane 117, to je územie UNESCO a túto mapu. Takisto Kyjovský prales je dosť vzdialený. Pozri si aj tú turistickú mapu, tam to vidíš v širších súvislostiach a pekne znázornené. Myslím, že ten štátny zoznam a dokument z nominácie majú najväčšiu relevantnosť. Územie UNESCO je v tomto prípade samostatná kapitola. --Vegetator 27. 1. 2010, 17:21 (UTC)

Prosím vyplňujte kolonku „Shrnutí editace“[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, nebudou je muset dále zkoumat a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. ♥ K123456  29. 6. 2012, 04:52 (UTC)

Nováček[editovat zdroj]