Diskuse s wikipedistou:Timy

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Nadvšenec v tématu „Nováček

Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. --Mormegil 09:19, 7. 12. 2007 (UTC)

Ahoj. Díky za nalezení copyvia, příště prosím postupuj podle návodu, který je dole v šabloně. Jedná se o upozornění autora a zapsání článku na seznam. Díky moc. --Harold 24. 12. 2009, 15:30 (UTC)

OK, budu si to pamatovat, díky za upozornění. Timy 24. 12. 2009, 15:38 (UTC)
  • Děkuji za upravu textu, s novým 2010! --Sensei 2105 5. 1. 2010, 11:27 (UTC)

Matematika polopate[editovat zdroj]

Ahoj Timy. Domnivam se, ze citovat u vsech zakladnich matematickych definic stranku "matematika polopate" -- hlavne u clanku, kde jine zdroje nejsou -- neni uplne stastne. Vice o verohodnych zdrojich je tady. Ten web neni ozdrojovan, neni jasne kdo to psal, neni podlozen zadnou autoritou, nebyl a neni nikym revidovan, nepochazi zrejme z akademickeho prostredi a obsahuje navic politickou propagandu (na titulni strance se pysni politickou temou -- "doufam ze tento web nikdo nebude financovan evropskou unii"). Proto Te timto zadan, nepis tento zdroj do dalsich matematickych clanku a pokud muzes, smaz prosim i tech 5, co jsi tam dodal. Wiki neni od toho, aby delala reklamu nejakemu webu. Jestli o to stojis, muzu verohodne zdroje k temto clankum dopsat, mame tady tucet standardnych uznavanych ceskych ucebnic, od stredoskolskych po vysokoskolske. Zdravim Franp9am 7. 1. 2011, 08:20 (UTC)

Ahoj, budu reagovat postupně, z hlavní strany matweb.cz vede odkaz na stranu O webu, kde je jasně napsáno, kdo web napsal. Aby bylo úplně jasno, tak jsem to já. Politická propaganda je takový vtípek, který není problém odstranit, ale nemyslím, že je to hlavní problém. K jádru věci — nikdy jsem nedal žádný odkaz do zdrojů, protože by to byl nesmysl přesně z důvodů, který jsi uvedl. Vždy jsem to dával do externích odkazů, která mají jiná pravidla než zdroje. Vzhledem k tomu, že Wikipedie není učebnice, připadá mi vhodné, když je alespoň nějaký učebnicový text v odkazech. Snažil jsem se pak vybírat na svém webu takové články, které považuji za kvalitní a které mají oproti článku na Wiki jasnou přidanou hodnotu v podobě detailnější vysvětlení dané látky. Takže pro příklad článek funkce na Wiki je pro nematematika nepochopitelný, takže mi přijde, že je pro čtenáře užitečné, když jsou v odkazech dva rozsáhlé články o tom, co je to funkce plus vlastnosti funkce. Nevykroutím se z toho, že nepocházím z akademické sféry (respektive ještě studuji Mgr, ale to tím asi nebude myšleno) a stránky nebyly nikým revidovány, takže tam mohou být nějaké chyby a nesrovnalosti. Přesto si myslím, že ty články mohou být pro čtenáře přínosem. Takže jaký je konečný verdikt? Timy 7. 1. 2011, 11:44 (UTC)
Ahoj Timy. Dik za komentar a castecne vysvetleni. Uznavam, ze jsou to externi odkazy a ne zdroje, to jsem si neuvedomil. Nemuzu tedy namitat, nedelas asi nic co by odporovalo pravidlum. Je to spis muj pocit, dela to na mne dojem propagovani webove stranky a vzhledem k tomu, ze jsi jejim autorem, da se to asi pochopit. Presto bych nebyl rad, kdybys ten odkaz daval uplne do vsech matematickych clanku, ktere obsahuji definice ze stredoskolske matematiky. Franp9am 7. 1. 2011, 15:29 (UTC)

Ahoj, já tě v tomto ohledu upozorním, že není moc vhodné odkazovat na stránky vlastní viz:

Odkazy na stránky, které slouží jako reklama na cokoliv. Přidávat odkazy na své vlastní stránky je velmi nevhodné. Přidávat masově odkazy na jediný web je rovněž krajně nevhodné. Jakoukoli takovou operaci je třeba napřed prodiskutovat Pod lípou. Opakované odkazování na nevhodný web navzdory vůli komunity je pokládáno za vandalismus a může vést i k zablokování vkládajícího wikipedisty a/nebo zanesení webu na blacklist (zákazu jeho odkazování z celé Wikipedie). z Wikipedie:Externí_odkazy#Na_co_obvykle_neodkazovat

A navíc nějaké články tam jsou opravdu matematicky úplně nepřesné (například Co je to funkce; někdy to hold s tím zjednodušováním a připodobněními přeháníš). Tak, prosím tě, rozmysli si pokaždé, zda ten odkaz je opravdu prospěšný věci a rozvíjející článek. Díky předem.

PS: Jinak ti vlastně fandím a jsem rád za každou popularizaci matematiky.

S pozdravem Zagothal 16. 1. 2011, 22:25 (UTC)

Ahoj, o tom pravidle vím, ale pořád se mi zdálo, že primárním důvodem je, že ty stránky mohou být čtenářům užitečné, bral jsem to jako hlavní kritérium. Pokud si vy ostatní nemyslíte, že mohou být užitečné, tak ty odkazy smažu klidně sám, opravdu to nemá být spam. To zjednodušování je problém, ale pokud to mají být stránky primárně pro někoho, kdo v matematice plave, tak to jinak nejde. A při zjednodušování pak samozřejmě dělám jak nevyhnutelné, tak vyhnutelné chyby, alespoň ty vyhnutelné chyby se snažím časem opravovat. Za limitu díky, už jsem to opravil. Timy 16. 1. 2011, 23:18 (UTC)
Já u mnoha těch odkazů souhlasím s jejich přidáním, jen některé jsou opradu dost problematické. Já jen prosím o to, aby sis přidání každého odkazu rozmyslel. Kdybych si myslel, že je to spam, tak bych je už smazal. Zagothal 17. 1. 2011, 07:16 (UTC)

Ahoj jeste jednou, Timmy. Priznam se, dalsi vec ktera mi pripada trochu "na hranici", ze na te strance je hned v uvodu velka reklama na doucovani matematiky. Zvaz prosim sam, zda by nebylo proste jenom slusne odkazy odstranit a starat se o reklamu jinak. Franp9am 18. 1. 2011, 21:53 (UTC)

Nováček[editovat zdroj]