Diskuse s wikipedistou:RocketRanger

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Přeji Vám pěkný den a těším se na Vaše další příspěvky! -- Mercy (|) 08:52, 1. 6. 2008 (UTC)

Řídící a řídicí[editovat zdroj]

Dobrý den, oceňuji vaši inspekci pravopisu, ale prosil bych, abyste ji dělal s rozmyslem. V tomto případě je krátká verze přídavné jméno (název věci) a dlouhá verze vyjadřuje činnost. V některých vámi opravených případech jste se zřejmě netrefil, takže bych byl velmi rád, kdybyste zpětně prošel svoje editace a respektoval odlišný význam obou slov. Není pravda, že je v tomto případě správná jen jedna varianta, někdy jsou přípustné i obě (na rozdíl třeba od výjimka atp). Více viz [1] --Milan Keršláger 1. 9. 2008, 17:15 (UTC)

O žádné své chybě nevím. Uživateli jsem neprodleně odepsal e-mailem. Doposud bez reakce. RocketRanger 9. 9. 2008, 13:05 (UTC)

Nenapsal jsem, že to budu po vás opravovat. Žádal jsem vás, abyste přestal, protože pravidla českého pravopisu znají obě varianty (podle kontextu). To, že vás v zaměstnání někdo nutí používat trvale jednu variantu bez ohledu na pravidla, není důvod, abyste zaváděl podobné věci zde. A to, že nejste ochoten revidovat svoje změny není důvod, abych se okamžitě vrhnul na vaše editace a dělal vám reverty. --Milan Keršláger 15. 9. 2008, 06:44 (UTC)

To, že jsem Vám napsal na soukromý mail, jsem udělal proto, že jsem tuto záležitost nechtěl přetřásat veřejně. Dále jsem Vám napsal, že pravidla znám a nad každou změnou minutu přemýšlím a není tedy důvod znovu přemýšlet o něčem, co jsem už vymyslel. Jestli jsem ve třech stech editacích udělal nějakou chybu, tak to je docela možné. Ale potřebuju jí ukázat. A jestliže tam žádnou nemám, tak mi nepište. S pozdravem RocketRanger 15. 9. 2008, 08:05 (UTC)

Vážený kolego, pokud chcete něco řešit soukromě, neřešte to zde. Na změnami jste neuvažoval, jak dokládá vaše zdůvodnění v mailu (používáte jen jednu variantu) a vaše změny (které jsem zachytil) jsou čistým přepisem všech výskytů na jediný vámi preferovaný tvar, což je v rozporu s pravidly českého pravopisu. Považuji ze své strany věc za uzavřenou (chtěl jsem, abyste přestal hromadně měnit všechny výskyty). Nejsem policajt, abych po vás okamžitě uklízel. Pokud chyby nevidíte, nechte být alespoň zbytek Wikipedie a zaměřte se na opravu toho, co je evidentní. Děkuji a přeji pěkný den. --Milan Keršláger 19. 9. 2008, 18:51 (UTC)

Že převádím všechny výskyty na jediný tvar jste si vzal do hlavy Vy. To já rozhodně nedělám. Tak např. zanechávám tyto tvary:

Problém může být když např. někdo popisuje leteckou nehodu a píše "řídící věž", tam je to pak dost nejasné a připouštím, že v takových případech jsem mohl udělat chybu. Ukažte mi konkrétní výskyt, kde jsem to udělal špatně a můžeme se o tom pobavit. Jentak někomu vynadat je příliš jednoduché. RocketRanger 19. 9. 2008, 19:57 (UTC)