Diskuse s wikipedistou:RenatD97

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

--Bazi (diskuse) 2. 4. 2014, 08:13 (UTC)

Ještě jednou Vás vítám na Wikipedii a dovolím si přidat pár konkrétních začátečnických rad k Vašim dosavadním editacím:

  1. pojmenování Jankovic – Na Wikipedii prosím nepoužívejte zvýrazňování textu pomocí HTML tagů <strong></strong> apod. Místo toho zde používáme nástroje wikikódu, tedy konkrétně pro tučný text trojici apostrofů na začátku a další trojici na konci tučného textu. Označený text snadno zvýrazníte výběrem v rozbalovací nabídce "A" (styl textu) – "B Tučné" nebo "I Kurzíva". Také prosím šetřete podobným zvýrazňováním textu, obvykle se tučné písmo hodí hlavně ke zvýraznění názvu článku v úvodním odstavci a pak už jen k mimořádně důležitým pojmům v rámci tématu. Určitě není třeba psát tučně roky.
  2. původ Gabriely Gunčíkové – Vkládáte-li do článku novou informaci, která sama o sobě není zcela zjevná (např. že sever je na mapách obvykle nahoře nebo že u nás došlo v roce 1989 ke změně režimu apod.) a není ani obsažena v článcích a publikacích, na které je už v textu odkazováno, vložte prosím spolu s informací i publikovaný zdroj této informace, v kterém je možno ji ověřit. Za informaci (obvykle za tečku na konci věty, případně na konec odstavce) vložte tzv. referenci pomocí rozbalovací nabídky "Vložit" — "Reference". Podrobnou nápovědu k tomu najdete na stránce Nápověda:Reference.

Druhý bod se týká i některých dalších Vašich dosavadních editací. Kdybyste narazila na obtíže, neváhejte se zeptat tady mne, nebo kolegů na stránce Wikipedie:Potřebuji pomoc. S pozdravem --Bazi (diskuse) 2. 4. 2014, 08:44 (UTC)