Diskuse s wikipedistou:Pkotrla

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Nadvšenec v tématu „Učeň
Tož tě tu taky vítám - jó, všechny linky vedou na Wikipedii. Kdybys měl nějaké problémy či dotazy, rád pomůžu (v omezeném rozsahu svých znalostí, operativnější je to možná mailem). --Malý·čtenář 10:17, 1. 9. 2005 (UTC)

:)

MČ: Já tu párkrát pobýval, opravoval atd., ale nějak se mi stále nechtělo registrovat. Třeba tu teď budu míň často, no, třeba taky ne.

Pane kolego, vidím, že Váš článek o obci Bystřička se rozrůstá, to je dobře. Rád bych vás ale požádal, abyste článek provázal s ostatními hesly tím, že doplníte odkazy do textu. --Zirland 19:51, 1. 9. 2005 (UTC)

Valašsko[editovat zdroj]

Vážený kolego, mám dotaz - to existuje nějaká přesná mapa Valašska, že zde máte tak podrobný seznam obcí? Díky --Kirk 20:16, 5. 9. 2005 (UTC)

Ano, existuje, dokonce je jich víc, asi nejaktuálnější kniha je Okres Vsetín, viz odkazy u Bystřičky. Ale protože jsem z Valašska a kronikář Bystřičky, tak to mám i celkem v hlavě. :)
Jinak jsem přidal k Valašsku i Štramberk, je to taková enkláva, hlavně se to projevuje v architektuře, někdy se k Valašku počítá i Zlín.--pak 20:31, 5. 9. 2005 (UTC)

Počítají se k Valašsku i části Slezska? --Kirk 21:22, 5. 9. 2005 (UTC)

Ne. Historicky byly ale hranice Valašska trochu jiné, někdy se uvádí, že až k Hranicím na Moravě. --pak 09:27, 6. 9. 2005 (UTC)

Bylo by žádoucí doplnit do popisku souboru a venkoncem i jeho použití v hesle, co přesně je to za portrét a odkud pochází. V šabloně public domain se tvrdí, že je pro díla stará přes 100 let - to by mu tehdy muselo být osm :-) No, to je možná náš renonc, v hlavním hesle a IIRC je to 70, takže to by mohlo být možné, ale pořád se mi to nezdá - ten linoryt (?) vypadá, jako by pocházel z té knížky ze 70. let, kde ho nějaký poloanonymní grafik překreslil z fotek; přesně sedí k dobovému stylu. V takovém případě by zjevně bylo třeba ho přeřadit jinam, nejspíš fair use, ale v těchhle věcech já se moc nevyznám. --Malý·čtenář 10:28, 9. 9. 2005 (UTC)

Obrázek pochází ze sbírky Jenom srdce, kterou mám dokonce v kožené vazbě se zlatou ořízkou. Takže předpokládám, že těch 70 let je snad splněno - autor není uveden. [Pkotrla]
OK, doplnil jsem tedy k obrázku šablonu pro 70 let mrtvé autory. --che 17:30, 11. 9. 2005 (UTC)

Obávám se, že to pořád není ono: i při sedmdesátileté šabloně by kreslíř musel zemřít do 9 let od vydání knihy, respektive smrti Vlčka samotného. Což, byl-li ne o mnoho starší a jen trochu zdravější, se stát vůbec nemuselo; a bez nějakých určitých informací (aspoň o tom, kdo to vůbec byl) si prostě nemůžeme dovolit takové hypotézy činit, i kdyby byly pravděpodobnější. IMHO fairuse, či coTF. --Malý·čtenář 10:39, 19. 9. 2005 (UTC)

Po konzultaci s Berenem jsem tam dal Fairold a popis, odkud to pochází. To by snad mohlo být akorát. --che 11:24, 19. 9. 2005 (UTC)

Zdravím a prosím o doplnění informace o původu a licenci k Vámi nahranému obrázku Klenov bučina.jpg. Důvody, proč je žádnoucí tyto údaje uvádět, jsou popsány na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké pochybnosti, neváhejte se zeptat. Děkuji. --che 17:27, 11. 9. 2005 (UTC)

doplněno --pak 18:50, 11. 9. 2005 (UTC)

Díky, doufal jsem, že to bude takhle jednoduché :-) --che 19:15, 11. 9. 2005 (UTC)

Zdravím, můžete prosím ještě doplnit původ k obrázku Pržno u Vsetína.jpg? Děkuji. --che 11:28, 16. 9. 2005 (UTC)

doplněno --pak 18:08, 16. 9. 2005 (UTC)

Dobrý den, můžete prosím nějak podrobněji uvést zdroj u obrázků Location of Czech city ValMez.png a Location of Czech village Pozdechov.png? Jen samotné tvrzení, že jsou obrázky pod GPL (což je dosti neobvyklé), bohužel nestačí. Pokud jde o vaše vlastní díla, uvádějte to prosím v popisu, pokud možno s odkazem na obrázek, jehož úpravou vznikly (pokud tedy nějaký takový je). Díky. --che 23:40, 2. 1. 2006 (UTC)

PS: O totéž prosím u obrázků

Díky. --che 00:06, 3. 1. 2006 (UTC)

tak snad vyřešeno, obrázky vznikly mou vlastní úpravou existujícího obrázku z Wikimedia Commons [[1]] Možná obrázkům přísluší jiná licence, netuším.

Díky za vyjasnění, mohu jen poprosit, abyste ten odkaz a informaci o tom, že jste autorem, příště psal i do popisu? (Něco jako "z PD obrázku commons:Image:Location of Czech city Karvina.png vytvořil Pkotrla".) Jinak vzhledem k tomu, že původní obrázku jsou v public domain, můžete si pro ty svoje na nich založené vybrat jakou licenci chcete, i když je fakt, že pro taková jednoduchá schémata je PD asi nejvhodnější. --che 15:12, 3. 1. 2006 (UTC)

Vážený pane kolego, velice oceňuji vámi vytvořený seznam. Rád bych vás požádal, zda byste mohl zmiňované tituly zanést i na Seznam českého periodického tisku, resp. všechny jeho různě řazené mutace. Také dávam k zamyšlení můj návrh přejmenovat tento váš seznam na Seznam českého periodického tisku (podle tématu), jehož by se pak stal základem s první kategorií nazvanou řekněme Literární periodika.
Danny B. | diskuse | mail | přehled příspěvků | 15:41, 17. 1. 2006 (UTC)

Mluvit o periodicitě mnohých současných literárních časopisů je dost obtížné. Některé však lze do Seznamu českého periodického tisku zanést.

Jan Hlůžek[editovat zdroj]

Dobrý den, u Wikipedie:Hlasování o smazání/Jan Hlůžek jste zmínil, že získal více cen, než je zmíněno ve článku, a vydal i nějaké knihy. V tom případě je nejlepším způsobem, jak článek zachránit, doplnění těchto informací přímo do něj, alespoň velmi stručně - mohu Vám pak i pomoci článek trochu učesat, já ale zase nemám k dispozici ta potřebná fakta. Čím dříve, tím lépe, brzy vyprší lhůta pro hlasování. Díky, Pasky 22:49, 2. 2. 2006 (UTC)

Znaky a vlajky českých obcí[editovat zdroj]

Chtěl bych Vás poprosit, zda by ste nemohl vlajky a znaky českých obcí nahrávat na commons - kategorizace na Commons viz například Image:Vlajka obce Strahovice.gif a Image:Znak obce Strahovice.gif.--Zp 16:49, 6. 8. 2006 (UTC)

Helfštýn[editovat zdroj]

Ahoj. Dovolil som si preniesť tvoju grafiku Helfštýn.jpg na Commons. :) --Botev

Obr. bez zdroje[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. Tlusťa 19:07, 23. 10. 2006 (UTC)

Soubor má licenci Bookcover, takže nevím jakou jinou a vhodnější by obal knihy měl mít.--pak 19:36, 23. 10. 2006 (UTC)

Však taky nejde o licenci ale o zdroj. Tlusťa 19:37, 23. 10. 2006 (UTC)

Nějak nevím, co bych tam tak doplnil. Obal jsem naskenoval, nechám si poradit...--pak 19:43, 23. 10. 2006 (UTC)

Tak to tam prostě dopište. Dále bych Vás chtěl upozornit na Wikipedie:Fair use, speciálně na kapitolu Pravidla. Píše se tam mimo jiné: "Stránka s popisem souboru musí obsahovat:Přesné uvedení zdroje, autora, případně držitele autorských práv, v nejvyšší možné míře podrobnosti...." Ať popis prohlížím jak chci, nikde podobné údaje u toho obrázku nevidím, přestože, pokud jste tu knihu scanoval, není žádný problém to zjistit. Tlusťa 07:23, 24. 10. 2006 (UTC)

Ahoj Pavle, chtěl bych tě poprosit o nahrání tvé fotografie Petry Hůlové do Wikimedia Commons, aby šla použít i v anglické a německé verzi článku. Díky JanSuchy 10:04, 11. 11. 2006 (UTC)

Obr. bez zdroje[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --Tlusťa 17:23, 5. 8. 2007 (UTC)

imagevio[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

©

Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout obrázky či jiné dílo chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosím, na Soubor:Malá Lhota zvonička.jpg a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Připomínáme, že je nutno v popisu obrázku či jiného souboru jasně uvést jeho zdroj a licenci. Důvody, proč je žádnoucí tyto údaje uvádět, jsou popsány na stránce WikiProjektu Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obratťe se na diskusi WikiProjektu Licence souborů.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:Průvodce, Wikipedie:Váš první článek a Nápověda:Obrázky.

Díky za pochopení. Věříme, že potřebné údaje doplníte a přidáte do Wikipedie ještě další potřebné obrázky a soubory, u kterých již tyto údaje ihned uvedete.

--Daniel Baránek 15:07, 14. 1. 2008 (UTC)

Stejný problém na commons: Image:Velká Lhota kostel.jpg. --Daniel Baránek 15:11, 14. 1. 2008 (UTC)

Postačilo si všimnout, že jsem webmasterem stránek Velká Lhota. No nic, podruhé se mi to nahrávat nechce.

Nemusíte jej znova nahrávat, klidně může být obnoven. Jen Vás prosím, zašlete do WP:OTRS e-mail, že jste držitelem autorských práv k těmto obrázkům a že je uvolňujete pod Vám zvolenou licencí. Jde o standardní postup u věcí, které jsou již publikovány jinde. Díky. --Tlusťa 08:23, 21. 1. 2008 (UTC)

Další obr. bez zdroje[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujících souborech:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. — Timichal 08:00, 22. 2. 2008 (UTC)

Soubor:Svatopluk Karásek.jpg[editovat zdroj]

Mohl bys doplnit, kdy a kde ta fotka byla porízena? Díky. -- 8ohmSpeaker (diskuse) 16. 4. 2012, 19:33 (UTC)

Dotaz na K+M[editovat zdroj]

Dobrý den, chtěl bych použít Vaši fotku Konstantina a Metoděje z Radhoště na obálce sborníku z konference, jde o nekomerční akademickou publikaci. Obrázek bych pro tyto účely upravil. Stačí tedy pouze uvést zdroj či autora, a mohu to použít? Moc se v těch licencích nevyznám. Díky za odpověď. Pavel 94.113.100.242 20. 9. 2013, 16:20 (UTC)

Global account[editovat zdroj]

Hi Pkotrla! As a Steward I'm involved in the upcoming unification of all accounts organized by the Wikimedia Foundation (see m:Single User Login finalisation announcement). By looking at your account, I realized that you don't have a global account yet. In order to secure your name, I recommend you to create such account on your own by submitting your password on Special:MergeAccount and unifying your local accounts. If you have any problems with doing that or further questions, please don't hesitate to contact me on my talk page. Cheers, DerHexer (diskuse) 14. 1. 2015, 01:57 (CET)Odpovědět

Učeň[editovat zdroj]