Diskuse s wikipedistou:8ohmSpeaker

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

K123456 10. 7. 2010, 06:00 (UTC)

Shrnování editací[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, nebudou je muset dále zkoumat a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. K123456 10. 7. 2010, 06:00 (UTC)

Bernard Rappaz[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Bernard Rappaz. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů atd. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. --Ragimiri 19. 9. 2010, 20:42 (UTC)

Jeste na tom pracuji. K napsani me primelo, ze jsem v jinem clanku na nej chtel odkazat. -- 8ohmSpeaker 19. 9. 2010, 21:03 (UTC)
Bez doložení významnosti však šablonu nelze odstraňovat! --Ragimiri 19. 9. 2010, 23:50 (UTC)
Podle podmínek významnosti je vyznamnost jednoznacne dolozena. "je ten sedlák něčím významný?" - Opravdu nevim, co ma tato otazka znamenat. Cim je vyznamny jednoznacne vyplyva uz z obsahu clanku. -- 8ohmSpeaker 20. 9. 2010, 00:01 (UTC)

Doplnění diakritiky[editovat zdroj]

Dobrý den, psal jste, že nemáte českou klávesnici. Možná by se Vám mohl hodit následující nástroj pro automatické doplnění diakritiky: http://nlp.fi.muni.cz/cz_accent/index.php. --Jvs 20. 10. 2010, 13:37 (UTC)

Děkuji, zkusím. První test ukázal, že to - více méně podle očekávání - diakritiku nedoplňuje perfektně. Tady v téhle zprávě to nechám, jak to je, u článku uvidím, jestli je jednodušší takhle nedokonalou diakritiku dodatečně ručně doplňovat nebo ji celou vkládat rovnou při psaní. Pokud vkládám diakritiku kompletně ručně, ukázal se mi ten druhý způsob rychlejší a méně náchylný na chyby než ten první. --- Ale jak to čtu, tak v tomhle textu teď chyby nenacházím. Každopádně děkuji :-). -- 8ohmSpeaker 25. 10. 2010, 21:19 (UTC)

Odkazy a kat[editovat zdroj]

Dobrý den, prošel jsem si vámi založený článek Václav M. Havel a trochu jsem ho poupravil včetně doplnění kategorií. O to bych vás chtěl poprosit, aby jste kategorie doplňoval. U osob je to určitě kategorie Narození a Úmrtí, a dále kategorie čím daný člověk byl. Vkládáme jako odkaz:

  • [[Kategorie:Narození 1897]]
  • [[Kategorie:Úmrtí 1979]]
  • [[Kategorie:Čeští podnikatelé]]

Jestli daná kategorie, kterou zamýšlíte existuje, zjistíte tak, že si v políčku „hledat“ napíšete její název. Rozbalovací nápověda vám průběžně ukazuje existující kategorie. Já jsem zkoušel „Kategorie:Pražští podni…“, ta neexistuje, tak jsem pak našel „Kategorie:Čeští podnikatelé“. Kategorie nám pomáhají třídit obsah Wikipedie.--Juan de Vojníkov 7. 12. 2010, 09:57 (UTC)

Diky za tip i za doplneni. Kdyz bude priste neco takového, budu koukat, aby clanek mel kategorie. Dosud, kdyz jsem nejaky tvoril, pouzil jsem jiny jako sablonu, takze tam aspon nejak byly. Tohle bylo pokud si pamatuju poprvé, ze jsem zacinal od nuly jen s utrzkama jinych clanku.
A jeste malickost: Videl jsem, ze jste mj. odstranil odkazy na pojmy 'tchan' a 'diplomat'. Nechci se o to hadat, ale presto jsem toho nazoru, ze nebyly zbytecné. Pro nas je neco takoveho sice uplna samozrejmost, ale chodi sem také deti a pamatuju si sam ze svého detstvi, ze ve veku, kdy bych jiste uz pres Wikipedii rozsiroval svoje vedomosti, kdybych tenkrat mel neco takoveho k dispozici, jsem mel mj. zrovna v tehle rodinnych pojmech dost zmatek. Na 'diplomata' si uz moc nepamatuju, ale dobre mozne, ze jsem taky tenkrat nevedel poradne, co to je. :-) -- 8ohmSpeaker 8. 12. 2010, 02:14 (UTC)

Ne tak odkazy, jsem odstranil, kvůli principům jaké se na odkazy odkazuje. Jednak z článku se odkazuje na témata týkající se předmětu článku, druhák, odkazů by mělo být tak nějak akorát a za další, na diplomata se odkáže s článku o tom člověku, který diplomatem je.--Juan de Vojníkov 8. 12. 2010, 07:06 (UTC)

Nojo, no principy jsou jedna vec, druha je otazka, cemu by efektivne vadilo, kdyby byly odkazy treba i na vsechno, na co jsou clanky? -- 8ohmSpeaker 8. 12. 2010, 17:43 (UTC)

Čitelnosti? Přehlednosti? Pokud se vám nelíbí standard přijatý komunitou, diskutujte s komunitou o změně. Já se držím zaběhlého standardu, který mi připadá rozumný.--Juan de Vojníkov 8. 12. 2010, 18:27 (UTC)

Jestli je slovo napsané modre nebo cerne, ma sotva vliv na citelnost nebo prehlednost. Naopak, moznost dostat se pri kazde terminologické nejasnosti pouhym jednoduchym cvaknutim na prislusné slovo k prislusne informaci by znatelne prispelo ke zlepseni srozumitelnosti. -- 8ohmSpeaker 9. 12. 2010, 06:49 (UTC)

Wikipedie:Průvodce (odkazy)#Kdy odkazovat--Juan de Vojníkov 9. 12. 2010, 09:19 (UTC)