Diskuse s wikipedistou:PMadder

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Děkuji Vám za informace v článku OKsystem. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Ragimiri 18. 10. 2010, 08:12 (UTC)

Dobrý den, prohlížel jsem firemní záznamy několika ostatních softwarových firem (např. Software602, Ness, Zoner...) a záznam jsem vytvořil v podobném duchu. Zdroje jsou z webu OKsystem.cz a také z článku http://www.oksystem.cz/df/1047, který vyšel v Computerworldu. Je to takto dostačující? Petr Medricky

Obávám se, že nechápete, co jsou nezávislé zdroje. Jedná se o zdroje nezávislé na subjektu samotném, což web firmy, jakož i placená reklama v časopisu, rozhodně nejsou. --Ragimiri 19. 10. 2010, 09:15 (UTC)

Dobrý den, aktuálně doplněné zdroje (rozhovory s p. Procházkou, novinky na IT webech) jsou mimofiremní - ano, souhlasím s vámi - novinky a tiskové zprávy jsou i nadále vyjádřením společnosti. Rozhovory jsou však nezávislým vyjádřením jejího představitele (na žádost novinářů). Snažím se o vytvoření záznamu mapující jednu z českých IT společností. Jaký je tedy rozdíl mezi schváleným příspěvkem Software602 a příspěvkem OKsystem? Děkuji za vyjádření. Petr Medřický

Doporučuji přečíst Wikipedie:Ověřitelnost a Wikipedie:Věrohodné zdroje. Nebavíme se nyní o Software602, tudíž tuto narážku nechápu. --Ragimiri 20. 10. 2010, 08:51 (UTC)

Děkuji za odpověď. Obě stránky jsem samozřejmě četl. Stránku Software602 zmiňuji jako příklad stránky (stejně jako třeba Ness), ze které jsem se inspiroval strukturou příspěvku a které jsou bez problémů uveřejněny, schváleny. Podle těchto stávajících příspěvků (o českých IT společnostech) jsem konstruoval i zmínku o OKsystemu. Proto nechápu Vaše žádosti o dokládání Ověřitelných (ověřitelné jsou jak novinky na CW.cz, BW.cz, tak i zveřejněný profil k 20 letům společnosti) a Věrohodných zdrojů (mezi ně řadím nezávislé rozhovory na iHned). Děkuji za vyjádření. Petr Medřický

Nehodlám sklouznout do roviny „v článku XYZ to tak ale je“, event. „na EN wiki to tak mají“. Vámi uvedené zdroje jsou přímo či nepřímo závislé na firmě jako takové. Stručně řečeno, jedná se jen o reklamu. --Ragimiri 20. 10. 2010, 11:54 (UTC)

Jelikož šablonu stále mažete, dávám vám dvě hodiny na prostudování pravidel Wikipedie. --Ragimiri 20. 10. 2010, 12:01 (UTC)

Ano, šablonu mažu z toho důvodu, že je v ní uvedeno, že ji mohu smazat, pokud jsem doplnil zdroje, nebo pokud se domnívám, že byla vložena neodůvodněně. K této diskusi "v článku XYP to tak je" sklouznout nechci. Chci se dobrat správně uveřejněnému příspěvku a znovu zmiňuji, že výše uváděné firemní příspěvky jsem bral jako inspiraci a proto jsem se Vás tázal, jaký je mezi nimi rozdíl resp. jak verifikovat příspěvek OKsystem? Nevím, proč není možné považovat texty, použité z oficiálních stránek, za validní? Pokud se jedná o otázku copywritu, pak si mohu vyžádat svolení s nakládáním textů. Děkuji. Petr Medřický
Stručně řečeno, o reklamu se v žádném případě nejedná.
Důkladně jsem prostudoval Vámi doporučené zdroje a píše se zde, že "komerční" texty je možné využívat s opatrností tzn. nevyvyšovat nad ostatními. Příspěvek OKsystem je psán čistě reportážním stylem. Ověřitelnost dle pravidel Wikipedie je dodržena také: zdroj je důvěryhodný (odkazy, reference také). Uvádím fakta, která jsou (dle pravidel Wiki) "nepochybná nebo přímo ověřitelná". Uvádím věrohodné zdroje. Stejně tak jsou (dle pravidel Wiki) povoleny odkazy cituji "Odkazy na vlastní zdroje v článku o sobě samém" - tj. "pokud informace na oficiální stránce jsou důležité, nejsou pouhou samochválou a nejsou v rozporu s informacemi, které poskytují jiné důvěryhodné zdroje. Děkuji. Petr Medřický 20. 10. 2010, 12:12 (UTC)

OKsystem[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku OKsystem. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů atd. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. --Harold 31. 10. 2010, 12:29 (UTC)