Diskuse s wikipedistou:Marawiiki

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 1 rokem od uživatele OJJ v tématu „Eimeria

Eimeria[editovat zdroj]

Díky za článek kokcidie jaterní, jeho velká část je ale nesrozumitelná (zjevně jde o strojový překlad z anglické Wikipedie). Výhledově se k tomu zkusím dostat a upravit to, ale doporučuji věnovat těm formulacím v podobných případech zvýšenou pozornost.

Co se týče obrázků, kvituji snahu o vlastní kresby, když jiné snímky nejsou k dispozici! Originální přístup. Máte možnost je ale například naskenovat, aby byly ostřejší? Zároveň, pokud je ještě máte k dispozici, dovoluji si podotknout, že file:Sporulovaná oocysta.jpg nepřipomíná oocystu eimerií. Působí to dojmem, že jsou uvnitř oocysty čtyři zoiti, ale ve skutečnosti by to spíše měly být čtyři sporocysty a v každé z nich dva zoiti, tj. celkem 8 sporozoitů. Vizte třeba [1]. Nedošlo spíše k záměně s kryptosporidiemi, kde by taková sporulace odpovídala?

Pokud budete cokoli potřebovat, jsem tu samozřejmě pro Vás. Ať už z hlediska editování Wikipedie, tak v určité míře i z hlediska odborného (ačkoli se netroufnu pasovat do role nějakého odborníka na výtrusovce). OJJ, Diskuse 16. 1. 2023, 15:50 (CET)Odpovědět

, --OJJ, Diskuse 16. 1. 2023, 15:50 (CET)Odpovědět