Diskuse s wikipedistou:MJB27

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Faigl.ladislav slovačiny 16. 2. 2009, 15:34 (UTC)

Řízení rizik[editovat zdroj]

Dobrý den, k vašemu dotazu: Pokud vlastníte k obrázku autorská práva, je možné jej zde uveřejnit, pakliže je uvolníte. Napíši Vám sem krátký návod:

Jakékoliv multimediální soubory se nenahrávají přímo na wikipedii, ale na úložiště multimediálních souborů Wikimedia Commons. Až budete obrázek nahrávat tak jděte na tento odkaz: http://commons.wikimedia.org/w/index.php?title=Special:Upload&uploadformstyle=basic

Tam přes procházení vyberte obrázek ve vašem PC. Poté v nabídce summary smažte prázdný formulář a vložte namísto něj tento:

{{Information
|Description= {{cs|Znázornění řízení rizik.}}
|Source= own work
|Date=
|Author= self
|Permission={{OTRS pending}}
|other_versions=
}}

s tím, že doplníte date (datum kdy byla byl přibližně obrázek vytvořen, když nevíte tak aspoň rok). Poté již kliknete na Upload file. Jakmile se Vám obrázek načte, můžete jej použít v článku na wikipedii, a to stejným způsobem, jako jste jej použil již dříve.

Co je ale důležité. Po nahrání se u obrázku objeví upozornění, že autor snímku zaslal potvrzení o uvolnění autorských práv. Je tedy vhodné, ihned po nahrání fota zaslat souhlas. Ten opět pošlete na e-mailovou adresu info-cs@wikimedia.org

Předmět e-mailu: File:název souboru (zde doplňte).jpg na wikimedia commons
Text e-mailu: Já, držitel autorských práv ke znázornění řízení rizik (sem vložte odkaz pokud obrázek je na nějakém vašem webu nebo pakliže se na stránkách nenachází celou závorku odmažte), souhlasím s tím, aby toto moje grafické znázornění bylo zveřejněno prostřednictvím Wikimedia Commons (http://commons.wikimedia.org/wiki/File:název souboru (zde doplňte).jpg) pod licencí Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported (závazné znění: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/; celá verze: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/legalcode). Beru na vědomí, že toto dílo může být libovolně upravováno a měněno, přebíráno dalšími stranami k jakémukoli účelu včetně komerčních.

V návodu jsem předpokládal, že soubor fotografie má atribut .jpg. Pokud je tomu jinak, všude jej upravte.

Snad jsem na nic nezapomněl. Pokud by Vám nebylo něco jasné, podívejte se na WP:OTRS, popřípadě se na mne obraťte.--Faigl.ladislav slovačiny 16. 2. 2009, 15:34 (UTC)