Diskuse s wikipedistou:Jan Hamsik

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Nadvšenec v tématu „Novaček

--Jvs 29. 3. 2010, 11:28 (UTC)

Příběh obrazu[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Příběh obrazu. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po měsíci se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Kacir 29. 3. 2010, 22:36 (UTC)


Příběh obrazu Manet[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Příběh obrazu Manet. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po měsíci se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Kacir 29. 3. 2010, 22:40 (UTC)

Očividně to vypadá, že to od někud překládáte. Můžeme vědět odkud?--Juan de Vojníkov 1. 4. 2010, 05:42 (UTC)

Vaše námitka vypadá kriticky, ale mě potěšila. Mohu Vás ujistit, že moje články jsou původní. Jsem absolventem AVU (1976) v oboru malby a restaurování. Zabývám se kompozicí obrazů již řadu let. Pracuji na tom, abych své články ozdrojoval (je to vůbec české slovo?). Jsem na Wikipedii nováčkem a proto vítám každou pomoc. Jan Hamsik 2. 4. 2010, 16:58 (UTC)

České slovo to není, ale mi to používáme řadu takových ošklivých slov.--Juan de Vojníkov 5. 4. 2010, 22:03 (UTC)

Další články[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Příběh obrazu Jan van Eyck. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po měsíci se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Faigl.ladislav 5. 4. 2010, 18:33 (UTC)

Děkuji Vám za informace v článku Příběh obrazu Coubert. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po měsíci se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Faigl.ladislav 5. 4. 2010, 18:33 (UTC)

Zdrojování na Wikipedii[editovat zdroj]

Jenom poznámku k Wikipedii, aby jste nebyl zklamán - vzhledem k tomu, že po vás kolegové chtějí ty zdroje. Wikipedie se snaží věci a jevy popisovat souborně nezaujatým úhlem pohledu. Jde o to vytvořit vlastní strukturu textu, která vždy musí být podložitelná relevantní literaturou. A jelikož tu moc výtvarníků není, tak si dovedu představit, že mají pocit, že by se ta vaše super dílka měla odzdrojovat - mě se jinak moc líbí, ale Wikipedie je prostě taková jaká je.--Juan de Vojníkov 5. 4. 2010, 22:12 (UTC)

Děkuji za laskavá slova. Mám problém. Články by měly být na dané téma vyčerpávající a ne jen heslovité. Ovšem spojení článků, které obsahují především obrázky by načítání trvalo dlouho a budou nepřehledné. Pak je lépe klikat na odkazy. Je v tom rozpor. Nebo nalézt správnou míru. Na ozdrojování pracuji.Jan Hamsik 6. 4. 2010, 11:42 (UTC)

Mám z toho blbej pocit[editovat zdroj]

…správce Kacíř Vám smazal články a nijak vám jaksi nepomohl jak by to mělo vypadat. Já souhlasím, že nebyly psány tak jak je na Wikipedii zvykem - proto jsem navrhoval ta různá přejmenování apod. No a když to smazal, tak se snažím vyjádřit nesouhlas. Protože, kdyby tomu dal čas tak by jsme to jistě nějak zpacifikovali, že.--Juan de Vojníkov 8. 4. 2010, 21:31 (UTC)

Nicméně nehodlám tady nad těmi způsoby ztrácet moc času. Vámi smazané stránky jsem nahrál na Wikiverzitu a kdyby jste měl chuť z toho udělat nějaké výukové texty tak jste srdečně výtán:

--Juan de Vojníkov 8. 4. 2010, 22:50 (UTC)

Děkuji za pomoc a povzbuzení. Ty články jsem smazal sám. Pan Kacíř odstranil jen nadpisy. Články jsem spojil do jednoho a nazval Historie kompozice. Jan Hamsik 9. 4. 2010, 11:17 (UTC)

Viděl jsem, příště pokud chcete něco smazat, vložte na začátek toto {{smazat}}. Jinak na té Wikiverzitě to určitě je, takže kdyby jste měl chuť udělat z toho něco výukového, tak jste vítán.--Juan de Vojníkov 9. 4. 2010, 11:25 (UTC)

Rád bych změnil název svého článku z "Historie kompozice" na "Historie kompozice obrazů".

Můžete mi poradit, jak to změnit? Předem děkuji Jan Hamsik 18. 4. 2010, 14:18 (UTC)

tedy nechci být kritický, ale když už někomu nahrávám články na wikiverzitu, tak nepíši jste srdečně výtán ale vítán (to směřuje k Juan de Vojníkov) každopádně k tomu přejmenování, ponechal bych článek Historie kompozice (s kategoriemi: kompozice v hudbě, divadelní kompozice, filmová kompozice poté kompozice ve výtvarném umění (obraz, sousoší ...) (zde přidat odkaz na samostatnou stránku "kompozice obrazu"), a poté kompozice třeba v architektuře, literární atd. nevím co vše koho napadne atd. atd.)radil bych tedy založit nový článek "Historie kompozice obrazu", kam bych nahrál obsah z Vašeho předchozího článku. V okně editace starého článku: ctrl+a, poté ctrl+c a v novém článku, opět okno editace a ctrl+v. Toť pro OS Win. Pro Mac je to select all: Cmd+A. S pozdravem (Howard Percy 17. 8. 2010, 20:22 (UTC)).

V horní záložce klikněte na "přesunout" a pokračujte podle instrukcí.--Juan de Vojníkov 18. 4. 2010, 17:05 (UTC)

Dobrý den, s úžasem, obdivem - a také trochu blbým pocitem :-) jsem prošel Váš velečlánek. Mám pocit, že takhle tu zůstat nemůže, protože se z něj rodí monstrum, které se vymyká běžné dimenzi a i běžné struktuře článku na Wikipedii. Z diskuse vidím, že jste k tomu asi dospěl nějakým slučováním, ale já bych spíš radil rozdělovat. Snad všechny obrazy, které popisujete, jsou encyklopedicky významné samy o sobě a jsou nebo mohou být o nich samostatné články. Na ty byste mohl pak odkázat.

Další věc, která mi hodně vadila je, že máte ty zdroje uvedené jen sumárně, ale chybí mi atribuce jednotlivých názoru (např. na co myslí nahá a na co oblečená Maja - tam musí být reference a uvedeno, že si to myslí podle toho a toho odborníka - WP:ŽVV).

Pokud Vám mohu být v něčem nápomocný, obraťte se prosím na mě; obdivuji, jaký kus práce jste na tom už udělal. Hezké svátky,--Ioannes Pragensis 23. 12. 2010, 22:31 (UTC)

Moc děkuji za pochvalu i kritiku. Už jsem měl dojem, že to nikoho ani moc nezajímá, přestože téma je docela atraktivní. Jedná se vlastně o dvě věci. O kompoziční rozbor obrazů a závěry plynoucí z takového rozboru. To ovšem souvisí, tedy nelze oddělit jedno od druhého. Také dobová návaznost je důležitá. Samostatné články existují o autorech obrazů a na ty také odkazuji.
Zavedená dimenze a struktura článků je co? Nejsme trochu zkostnatělí? Jedná se o širší téma. Já bych kladl důraz především na srozumitelnost.
Takzvané ozdrojování pokládám za velmi důležité, ale Wikipedia je kolektivním dílem, tak snad také někdo s tím pomůže. Chápu požadavek: ŽVV! Ale nebrání to jakékoli diskuzi? Nebo se bude donekonečna omílat jen forma a co tak obsah? Nebo se budou jen trumfovat různé autority? Především v názorech na umění je to dost živé :-).
Vašemu nelibému pocitu rozumím, pracuji na zlepšení.
Uvítám každou radu i pomoc. Vše nejlepší v Novém roce přeje Jan Hamsik 27. 12. 2010, 13:25 (UTC)
Jen dodám, že právě kvůli formě, byl článek importován na Wikiverzitu a je tam díky panu Hamsikovi udržován. Na Wikiverztě si z formy nic neděláme.--Juan de Vojníkov 27. 12. 2010, 14:03 (UTC)

Novaček[editovat zdroj]