Diskuse s wikipedistou:Hloubetin

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

--Ragimiri 21:36, 1. 8. 2007 (UTC)

Pozor na pomlčky:

  • - spojovník
  • – pomlčka
  • — dlouhá pomlčka

--Ragimiri 22:07, 1. 8. 2007 (UTC)

Hlasování[editovat zdroj]

Než se začnete účastnit hlasování, přečtěte si, prosím, pravidla účasti. Do včerejška máte de facto jen tři či čtyři editace v článcích (protože několik editací v jednom článku během pár minut se za za různé editace považovat nedá, přispěvatelé mají používat tlačítko "Ukázat náhled"). Bylo by lépe, abyste nejprve na Wikipedii nějaký čas pracoval a seznámil se se zvyklostmi, pravidly a mechanismy. Děkuji za pochopení. --Luděk 05:16, 13. 9. 2007 (UTC)

Válka s mloky? - Bravo, Ludku! :-D --Hloubetin 05:44, 13. 9. 2007 (UTC)
Spíš pravidla Wikipedie. --hugo (diskuze) 06:08, 13. 9. 2007 (UTC)

Henryk Lahola[editovat zdroj]

Dobrý den, informace, které jste dodal do článku Henryk Lahola neodpovídají pravidlu ověřitelnosti, jelikož neobsahuje odkaz na zdroj. Žádám Vás proto, abyste tento odkaz na zdroj dodal, jinak bude potřeba údaje o rodině odstranit jako nepodložené. Děkuji za pochopení. --Daniel Baránek 05:54, 13. 9. 2007 (UTC)

S radostí tak činím, pane kolego. A jen pro úplnost, podívejte se třeba na Boženu Němcovou, ta je přímo zneklidňující: samé spekulace, ale ani jedna reference.
Děkuji za zdroje. Co se týče (nejen) Boženy Němcové, nemohu než s vámi plně souhlasit - je to zneklidňující. A věřte, že je to zneklidňující pro mnoho wikipedistů. Tady nepomůže nic jiného než 1) uhánět tvůrce článku, aby dodal zdroje; 2) sám zdroje doplnit - pokud ovšem vím odkud :). Pokud nám v této úmorné práci pomůžete, budeme vám obrovsky vděčni. S pozdravem a přáním pěkného dne Daniel Baránek 07:08, 13. 9. 2007 (UTC)
Obávám se, že tato věc se odvíjí od zodpovědnosti a soudnosti každého přispivatele. Bohužel není v lidských silách ty uvedené odkazy ověřovat, natožpak ty neuvedené hledat. Formulace ve stylu "Někteří autoři literatury faktu vyslovili hypotézu, že Božena Němcová byla nemanželskou dcerou kněžny Kateřiny Zaháňské, nebo její sestry Dorethey..." (a bez referencí) bych okamžitě mazal. Tohle patří do nedělní přílohy Rudého práva nebo do snad ještě nějakého horšího škváru. ... já jen že jsem na tu B.N. zrovna narazil. Nezbývá než sednout a psát. --Hloubetin 07:31, 13. 9. 2007 (UTC)

V tom případě se naskýtá několik možností:

  1. oslovit tvůrce, aby dodali zdroje,
  2. označit článek šablonou Šablona:Neověřeno,
  3. pokud jde jen o jednotlivá tvrzení, dát za ně šablonu Šablona:Doplňte zdroj - pokud nebudou ani po delší době podepřeny zdroji, s lehkým srdcem je vymazat (v tom se můžete opřít o wp:ověřitelnost#Břemeno důkazů).
  4. článek rozumně přepsat.

Snad tato má malá rada byla užitečná a snad vám pomůže v orientaci na wiki. Kdybyste něco potřeboval, nebojte se na mě obrátit, rád vám poradím. Přeju hodně trpělivosti při zkvalitňování ozdrojovanosti :) --Daniel Baránek 07:43, 13. 9. 2007 (UTC)