Diskuse s wikipedistou:Gabuša

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dobrý den, Váš příspěvek byl smazán, protože jeho subjekt nedosahoval encyklopedické významnosti, která je požadována po zdejších článcích. Děkuji za pochopení. S přáním pěkného dne -- Mercy (|) 09:42, 5. 6. 2008 (UTC)

Kouř (kapela)[editovat zdroj]

Děkujeme za Váš příspěvek. Prosíme o doplnění relevantního a nezávislého zdroje Vašich informací, oficální stránky kapely tímto zdrojem v žádném případě nejsou. ** Hudební skupiny ba Wikipedii označujeme slovem skupina - odtud Kouř (skupina) ** S pozdravem --MiroslavJosef 10:22, 5. 6. 2008 (UTC) Dobrý den, uvedla jsem již dva články zahraničního vysílání Českého rozhlasu (www.radio.cz), z nichž jsem čerpala. Snad to bude stačit. Jsem s pozdravem, G.

Pokud jde o mne, tak já bych ji zapsanou na Wikipedii ponechal, ale mám vážnou obavu, že mnoho jiných kolegů wikipedistů se mnou nebude vůbec souhlasit ** Chtělo by to nějakou slušnou recenzi v nějakém renomovaném hudebním časopisu ** Zdravím --MiroslavJosef 11:25, 5. 6. 2008 (UTC)

Co takhle recenze na album v časopise Rock&Pop? Není příliš rozsáhlá, ale časopis je renomovaný... :o) jsem s pozdravem, G. viz externí odkazy:)

Tak ji tam připište, raději i číslo vydání a příslušnou stránku + autora. Čím více relevantních zdrojů dodáte tím menší zde bude nebezpečí, že zde někdo bude požadovat smazání článku nebo podávat žádost k hlasování o smazání ** Problém je zde také ten, že vydali (alespoń myslím) jen dvě CD jako demo, chtělo by to alespoň jedno CD u renomovaného hudebního vydavatelství ** Zdravím --MiroslavJosef 11:37, 5. 6. 2008 (UTC)

Vydali jedno CD, sice ne u žádného renomovaného vydavatelství, každopádně myslím si, že to by nemělo být hlavní podmínkou. Doložila jsem několik věrohodných zdrojů, které jste po mně požadovali. Začínám přemýšlet o tom, co znamená heslo Otevřená encyklopedie. Heslo, jež jsem založila není ani proti dobrým mravům, splnino, alespon dle mého mínění, všechny podmínky, které jsou kladeny, ale zdá se, že si je vysvětluji jinak než Vy. Každopádně Vám děkuji a jsem s pozdravem, Gabuša

Já osobně Vám žádné podmínky nekladu. Ale obecně jde o to, aby do encyklopedie tohoto typu byly zapisovány jen skutečně významné objekty a subjekty. V případě žijících lidí (jednotlivců) nebo skupin lidí (což je tento případ) jsou dána nějaká základní kritéria umělecké či společenské významnosti a dále také ověřitelnosti (lidově řečeno, aby se dalo ověřit, že to co někdo do Wikipedie zapsal je vůbec skutečnost respektive zdali je to pravda). V opačném případě by totiž hrozilo, že encyklopedie bude obsahovat tisíce článků o zcela bezvýznamných lidech, nevýznamných uměleckých souborech, pochybných spolcích atd. atd. apod. - čili jedná se zde o primární obranu pro zaplavelení Wikipedie marginálním obsahem (což se ne vždy zcela daří, ale to je jiná kapitola) ** Zdravím --MiroslavJosef 12:12, 5. 6. 2008 (UTC)

To, co jsem napsala, neberte prosím jako útok proti své osobě. V žádném případě to tak myšleno a doufám, že to tak nevyznělo. Jen mám pocit, že kritéria, která jsou zadána, byla splněna. Pravda, že jsem zaujatá, jelikož jsem příspěvek do wikipedie vložila, ovšem kritérium významnosti je dle mého mínění naplněno. Uvědomuji si, že od doby, kdy se začaly vydávat noviny, je ten, kdo se v nich neobjevuje často, jako by nebyl, ale nedomnívám se, že to objevovat se často v tisku, je kritériem jediným. Informace, jež jsou v příspěvku, jsou na základě odkazů, jež jsem poskytla, poměrně snadno ověřitelné, tudíž se domnívám, že k mazání není důvod. Ovšem, je to jen můj názor. A naprosto chápu, že čím více zdrojů, tím více informací, jež jsou ověřitelné, ovšem doufala jsem také, že toto bude jedním z nich... Hezký den, G.

Já si to osobně nijak neberu, na to jsem už příliš dlouho na světě - ano máte pravdu, že to o čem se hodně mluví a píše, tomu lidé často přikládají neúměrně vysokou váhu (ale bohužel tak to na světě už chodí) ** Zde na Wikipedii funguje cosi jako kolektivní vědomost protože celý projekt je postaven nejen na dobrovolnosti všech přispěvatelů, ale také na principu kolektivního vědomí a povědomí - lidově řečeno "Víc hlav víc ví ..." (Váš článek čtou postupně desítky či stovky dalších lidí a posuzují jej ze svého subjektivního hlediska), princip je zajímavý a dle mého soudu IMHO i funkční (celkem dost spolehlivě dokáže rozlišit věci významné od bezvýznamných, sice to někdy chvíli trvá, ale funguje to) ** Já se na Vás v žádném případě nijak nezlobím, nemám k tomu vůbec žádný důvod ** Zdravím --MiroslavJosef 12:37, 5. 6. 2008 (UTC)

Také mám pocit, že nemáte důvod se zlobit, jen jsem chtěla, abyste věděl, že nebylo mým úmyslem se Vás nikterak dotknout... jen by mě zajímalo, jak to bude vypadat s mým příspěvkem dál...

Těžko říci, teď to záleží na mnoha dalších lidech mimo nás dva, někdy se stane, že k hlasování o smazání článku dojde až po mnoha měsících od zápisu, někdy vůbec ..., důležití jsou zde zejména správci Wikipedie a těch je, alespoň myslím, asi dvacet .... --MiroslavJosef 13:08, 5. 6. 2008 (UTC)

Děkuju. G.

Děkuji Vám za informace v článku Kouř (skupina). Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po měsíci se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Faigl.ladislav 31. 1. 2009, 02:17 (UTC)