Přeskočit na obsah

Diskuse s wikipedistou:Dvorakovak

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 měsíci od uživatele OJJ

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Sdružení knihoven ČR. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --OJJ, Diskuse 2. 10. 2023, 05:07 (CEST)Odpovědět

, --OJJ, Diskuse 2. 10. 2023, 05:07 (CEST)Odpovědět

Dobrý den,
omlouvám se, že reaguji až po více jak 14 dnech.
Vytvořené heslo bylo součástí mého "domácího úkolu" v rámci jednoho kurzu na vysoké škole, a tak jsem s jeho případnou úpravou čekala, dokud nedostanu na heslo zpětnou vazbu i od svých vyučujících, abych neovlivnila dodatečnými úpravami hesla jejich hodnocení.
Všimla jsem si, že se již vede veřejná debata o tom, jestli jsou splněné podmínky významnosti nebo jestli bude heslo smazáno, a tak nevím, jestli nepíši příliš pozdě.
Osobně narážím na problém toho, že v odborné komunitě (vč. příslušných kateder na VŠ) v oboru Informační studia a knihovnictví, je Sdružení knihoven ČR považováno jako stěžejní profesní a oborová organizace, která určuje a směřuje knihovny v naplňování moderních trendů a pořádá nejvýznamnější odbornou konferenci pro veřejné knihovny v ČR (Knihovny současnosti), která má i mezinárodní účast. Nicméně díky vaší zpětné vazbě jsem zjistila, že o této organizaci a jejích aktivitách nejsou téměř žádné odborné články.
Chtěla bych se zeptat, jestli by bylo možné, abych před vydáním závěrečného verdiktu o významnosti hesla, ještě provedla potřebné rozšíření a úpravy, které by mohly doložit významnost hesla, již připravila?
Omlouvám se za případné komplikace a předem děkuji za vaši reakci.
Pěkný den
Mgr. Klára Dvořáková (Akademická knihovna JU) --Dvorakovak (diskuse) 15. 10. 2023, 21:49 (CEST)Odpovědět
@Dvorakovak: Děkuji za zprávu. Založil jsem ohledně tohoto článku Wikipedie:Diskuse o smazání/Sdružení knihoven ČR, aby to právě posoudila komunita, takže by spíše bylo vhodné soustředit své argumenty tam. Nemám zájem heslo a priori mazat, ale WP:2NNVZ mu zkrátka chybí. Zrovna kritéria významnosti jsou zde posuzována docela přísně, byť v rámci komunity jsou na to různé pohledy. Čtrnáctidenní lhůta již tedy neplatí.
Považuji každopádně za nešťastné zadávat založení hesla jako semestrální úkol, ať už z hlediska filosofického (Wikipedie stojí na dobrovolnosti přispívání, seznámení se s její editací a pravidly může být v časovém limitu poměrně obtížné), tak materialistického (často vznikají hesla odporující principům [Váš text je z tohoto pohledu ještě v pořádku, v rámci některých kurzů sem proudí lavina strojových překladů], která pak za univerzitní instituci korigují neplacení dobrovolníci). V takovém případě snad jenom mohu doporučit, abyste svého vyučujícího přesměrovala na text šablony „{{SPW nadivoko}}“, kde je vše potřebné ohledně tohoto fenoménu. Hezký den, OJJ, Diskuse 16. 10. 2023, 14:43 (CEST)Odpovědět