Diskuse s wikipedistou:Cerny Jan

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Zdravím a vítám v české Wikipedii, Váš článek Hydrotermalni karbonizace byl přesunut na česky správnější hydrotermální karbonizace (a protože ze starého názvu by vedl gramaticky nesprávný tzv. redirect - byl nesprávný název smazán). Obsah byl tedy zachován, i se zmínkou o IP adrese 80.218.119.241 jako vkladateli (to jste ještě nebyl registrován).

K dotazu na mé diskusní stránce: podívám se na to, chtěl jsem to udělat už včera, ale pro nedostatek času jsem na začátek článku vložil jen tzv. šablonu {{pravopis}} ale nic není ztraceno, protože jsme na wiki webu o zbytek se postarají ostatní uživatelé, nebo třeba Vy, když budete chtít. Rozhodně se ale nevzdávejte, byla by to škoda, Wikipedie potřebuje každého zdatného přispěvatele. Doufám, že Vás toto malé zdržení a komplikace neodradily. Pokud budete mít jakýkoli dotaz rád Vám odpovím já nebo kterýkoliv z kolegů. Ať se vám tu líbí a daří přeje--Horst 10:22, 1. 7. 2008 (UTC)

Dik za odpoved. Uprednostnovane tykani akceptuji. Akceptuji i zrejmou ztratu mojich pravopisnych a stylistickych znalosti ceskeho jazyka. Stari a ridke pozivani cestiny ( i kdyz jsem si nikdy nepripoustel, ze by to bylo tak patrne; naopak jsem byl hrdy, ze si jazyk a i jeho akcent zachovavam). Byl jsem si sice vedom, ze nektere moderni obraty aktivne nepouzivam (jazyk prece jenom za 40 let udelal nejaky posun) ale nepokladal jsem to za tak hrozne. Proto opakuji otazku, resp. nabizim trochu nekonvencni spolupraci. Jsem schopen dodavat texty v oboru chemie, a chemickych technologii, fyziky, kynologie (mam rad psy a vzdy jsem nejake mel a aktivne s nimi pracoval) atd. Je to pro me i dobre cviceni ve stari - jak jazykove, tak odborne. Ale psat do supliku s nadeji, ze na to nekdo nekdy narazi a neco s tim provede je malo lakave. Lze sehnat na wikipedii nejaky kontakt s nekym, ktery by mou nedostatecnou jazykovou kvalitu povznesl na uroven akceptovanou Wiki? Pokud Ti to zni ironicky - neni to tak mysleno! Dik za odpoved a dik za pomoc.--Cerny Jan 11:25, 1. 7. 2008 (UTC)
Tedy nevím jestli by Ti někdo ze zdejších kolegů mohl pomoct s češtinou, hlavně mě nenapadá jakou formou ale jedno je jisté, když napíšeš článek, někdo se ho tu ujme, rozhodně se nesmaže! (Hodně informací co se týká pravopisu nebo typografie je v Nápovědě). Nanejvýš do něj někdo, kdo ho první uvidí a třeba nebude mít čas, vloží šablonu vybízející ostatní k úpravě, buď normální {{upravit}} nebo {{subst:Urgentně upravit}}, to když to bude horší, nebo tak jak jsem to udělal já tedy {{pravopis}}. Upravit a Pravopis nemají časové omezení, takže se bohužel stává že v článku visí i rok, ta urgentní je na měsíc a to už přeci jenom může někoho donutit aby se na článek podíval, někdy je to vkladatel, někdy ten jehož článek zajímá nebo je z jeho oboru.
Mezi námi, pod pojmem urgentní bych si představoval tak maximálně týden, ale vzhledem, k tomu, že všichni děláme co můžeme a jak čas dovolí je to takhle lepší. Nevím jestli by nepomohl někdo z Wikiprojektu Kvalita ale myslím, že mají svých starostí dost. Když něco napíšeš, dej prostě vědět u mě v dikusi (nebo i mailem) a já to skouknu. Ono to tu funguje i tak, že jak se článek objevuje v posledních změnách (a ty hodně lidí hlídá) víc lidí si ho všimne a => víc očí víc vidí a víc hlav víc ví. Rozhodně se neboj přispívat, orincip wiki opravdu funguje a navíc už v tom prvním článku si dělal dobře i vnitřní odkazy, což mnoha lidem nejde kolikrát i když tu jsou dlouho. Já bych se fakt nebál, že to nebudou pěkné články nebo že se z nich během pár dnů nestanou. Držím palce a těším se na další články, aspoň si počtu o něčem o čem nevím zhola nic. --Horst 14:57, 3. 7. 2008 (UTC)

Dnes jsem poslal článek Airedale teriér - opět na zkoušku (s airedale jsem začal o psech, protože leta s nimi žiji - nebo oni se mnou(?)). Trochu jinak napsaný než je u popisu ras zvykem - ale snad to wiki nepoloží. Učím se, byt jsem v letech....Jan--Cerny Jan 15:42, 3. 7. 2008 (UTC)


Vážený pane kolego, pane Černý - co se týče češtiny, pokud budu umět, milerád Vám poradím jak jen budu umět nejlépe - čeština se zase od dob Karla Čapka tolik nezměnila a pokud jde o IMHO o mne, tak já preferuji raději starší češtinu než různé (často velice nehezké novotvary), možná to bude také tím, že už nejsem úplně nejmladší. ** Ať už jste kdekoliv ve světě, zdravím a přeji Vám hodně hodně úspěchů, radosti, pohody i zdravíčka ** Miroslav Josef Kozák ** --MiroslavJosef 15:49, 3. 7. 2008 (UTC)
Prohlédl jsem si Váš první článek a hodnotím jej po češtinské stránce jakožto nadprůměrný - pokud by jste měl zájem napište mi na můj e-mail, rád si s Vámi na toto téma podiskutuji a milerád vysvětlím některé podrobnosti, které se na stránky Wikipedie příliš nehodí ( mkozak@vozp.cz ) ** Zdravím ještě jednou --MiroslavJosef 15:59, 3. 7. 2008 (UTC)

Používejte, prosím, tlačítko "Ukázat náhled"[editovat zdroj]

Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení.

Miroslave, dekuji za odpoved. Pochopil jsem problemy s nahledem. Je to asi muj specificky problem, ktery musim zvladnout. Moje chyba je, ze jsem zvykly na nemeckou klavesnici a tak velice casto zapominam diakriticka znamenka. Jeste vetsim problememje, ze jsem se odnaucil je nevidet. A tak musim text cist mnohokrat a pokazde prijdu na nejakou chybejici diakritiku. To je nejvetsi duvod mojich korektur..... Bohuzel... Domnivam se, ze automaticky dostavate hlasku o novych clancich,resp. o novych editacich. Ted jsem odstranil dva pahyly - bohuzel puvodnimu autorovi nezustal kamen na kameni. Opet otazka: je to tak normalni, nebo wikipediste cti praci druhych tak, aby zustalo co nejvice zachovano? Nejak je mne to na jednu stranu lito.... Opet nekdy nashle na strankach WIKI Jan--Cerny Jan 20:48, 6. 7. 2008 (UTC)

Nic si z toho nedělejte, já jsem s tím měl také velké problémy ** Zdravím --MiroslavJosef 20:56, 6. 7. 2008 (UTC)

Dobry den Miroslave, opet po delsi dobe par otazek.

Poslednich par tydnu jsem toho do Wikipedie moc nenapsal - zdravi moc neslouzi. Ted bych rad nacetl do Wikipedie par obrazku. Nejsem jejich autorem, ale mam od autora pisemne svoleni pro tuto potrebu (mail). Predevsim chci pokud to je mozne nahrazovat nic nerikajici nebo technicky spatne fotografie fotografiemi s patricnou informativni hodnotou. Jak na to, aby to neporusilo pravidla Wikipedie o autorskych pravech? Mail ma toto zneni: "Hallo Herr Jan Cerny,

im Anhang schicke ich Ihnen meine von mir fotografierten Welsh-Terrier Wenn sie, wie sie schreiben, mich als Autor angegeben, können Sie diese gern verwenden.

Freundliche Grüße

D. Mieth ."

A dalsi otazka: nejak se nemohu prihlasit, ackoliv jsem se nekdy v cervenci zaregistroval. Dostavam tuto odpoved:

"Chyba při přihlašování:Neexistuje uživatel se jménem „Cerny Jan“. Zkontrolujte zápis, nebo si vytvořte nový účet." Pri tom vim, ze jsem se pod timto jmenem zaregistroval (nebo mam snad saleni smyslu?). Kde delam chybu? Dekuji predem za odpoved, ktera nemusi byt expres. Mozna, ze nejlepsi by bylo ji poslat mailem - moji mailovou adresu mate - pro jistotu ji napisi jeste jednou: jdcerny@hispeed.ch.

Ted pri podpisu zjistuji, ze mne nesouhlasi casy. Cas u podpisu je 20:43 a na PC mam skutecny cas 22:43. Nemuze to byt zdroj problemu? Pokud ano jak cas UTC zkorigovat? Dekuji dopredu za odpoved.

--Cerny Jan 27. 8. 2008, 20:46 (UTC)