Diskuse s wikipedistou:-jkb-/Archiv4

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tato stránka byla obnovena, protože její historie obsahuje důkazy pro probíhající arbitrážní řízení. --Beren 00:36, 12. 2. 2006 (UTC)

Zdravím, pokud byste se vyskytl, mám tu pro Vás jako uvítání kostlivce :-)
Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --che 03:49, 22. 2. 2006 (UTC)

Zdravím. Víš, nemá smysl moc polemizovat s někým, kdo si plete Wikipedii se soudní síní (nebo si na soud hraje) a používá klasické advokátské triky, drobné podpásovky a slovíčkaření k tomu, aby oběť začala vypadat jako padouch. A aby se oběť začala cítit, jako že je sama obviňována z nepravostí, což samozřejmě oběť psychicky rozhodí. Mezi takové triky patří právě to, že advokát při přelíčení tak mluví o oběti nebo k oběti tak, aby se začala ohrazovat, aby se rozčílila, aby ji znevěrohodnil apod. Za prvé tím může advokát oběť znervóznit, za druhé může obeť ztratit nervy a může ty podpásovky začít oplácet, ale protože nemá takovou zkušenost jako advokát a je těmi soustavnými útoky rozhozena, tak nedokáže oplácet tak šikovně, takže advokát čeká na vhodný okamžik, aby začal říkat: "Vidíte, on se cítí uražen, ale to, co dělá on, je vlastně to samé, ne-li ještě horší a nikdo se tedy nesmí divit, že můj klient byl jím vyprovokován a v podstatě se jen bránil." Pokud budeš jenom říkat, že to, co říká advokát, není pravda, tak advokát zásadně nereaguje, Tvé argumenty zcela pomíjí a zkouší jinou věc nebo klidně znovu do omrzení to samé, jako by nepochopil nebo si nevšiml Tvého vyvrácení a Tvých argumentů, a bude to dělat tak dlouho, dokud se nerozčílíš. Cílem advokáta není dojít k dohodě nebo zjistit pravdu -- cílem je za každou (!) cenu působit ve prospěch svého klienta, a to i na úkor pravdy, na úkor ostatních i na úkor normální lidské slušnosti. --Luděk 13:06, 17. 3. 2006 (UTC)

Rozumím. Přirozeně že nemá cenu polemizovat s někým, kdo, když zde chce editovat, tak si asi přehodí černý advokátský talár a cítí se být účastníkem řízení v soudní síni, kde jsou zastopupena media celého světa. Nicméněž, urážka je urážka. Já se vůbec nerozčiluji, zvykl jsem si již na horší, a ne já sám. Ale řekněmež proforma, zcela jen z principu a pro radost v životě... Jinak dík za námahu a za editaci. -jkb- 19:11, 17. 3. 2006 (UTC)
-jkb- Chlape berte to s nadhledem. Cílem Wikipedie podle mě nejsou nějaké blokování těch, kteří Vás označují termínem, na který zaručeně zareagujete a přitom není výslovně vulgaritou, či různé arbitráže atd., ale práce na článcích a úprava hesel. Narozdíl ode mě jste tu toho dost udělal a myslím si, že než nějaké malicherné dohadování by bylo lepší pracovat na obsahu encyklopedie. Jinak přeji hodně úspěchů. --KláraK 10:44, 23. 4. 2006 (UTC)

Omlouvám se, že do toho vstupuji, ale Luďku, nemáš pravdu. Pokud toto někdo dělá překračuje, velice přísný kodex a to nejen morální, ale i kodex advokátní komory a lze si na něj úspěšně stěžovat. Cílem advokáta je samozřejmě působit ve prospěch klienta, což je i jeho povinností, ale jeho povinností je i dodržovat jisté mantinely. Je jisté, že smyslem práce advokáta není hledat pravdu, ale to není ani smyslem žalobců, není to smyslem arbitráže a není to ani tak úplně smyslem soudu. Každá práce má nějaký účel, nechci zde debatovat, navíc po měsíci, o smyslu práce advokáta, ale Tvoje představa je opravdu hodně zkreslená. Pokud by se Tebou popisovaný stav někde děl, není to chyba advokáta, ale soudce. A ještě jedna prkotinka, tam kde došlo ke zrušení nebo degradaci advokátů, zpravidla dochází i k degradaci práva. Pokud totiž morální žalobci mají přednost před amorálními advokáty, nejedná se již o soud, ale o lynch. Často se totiž stává, že to co jeden cítí jako právo, druhý cítí jako újmu. Nereagovat na tvrzení, že něco není pravda je chybou, i protože pro drtivou většinu lidí je svědek věrohodnější než advokát, ale to už jsem se dostal dále než jsem chtěl. Hippopotamus 22:54, 18. 4. 2006 (UTC)

Vítejte zpátky![editovat zdroj]

Už jsem myslel, že jsme o Vás nadobro přišli. No a hned jste se zapojil. To víte češi jsou plémě rozhádané - s tím už nic nenaděláte. Tak pěkné léto!--Juan de Vojníkov 13:57, 23. 4. 2006 (UTC)

Mno, já jsem v to tak úplně nevěřil, nýbrž jsem tajně doufal, že ne... ale to nic nemění na tom, že se k přivítání velice rád přidávám :-) . Reo + | 15:47, 23. 4. 2006 (UTC)
Já se připojuji samozřejmě také, vítejte! Jirka O. 15:54, 23. 4. 2006 (UTC)

Smím se tě na něco zeptat, ty jsi tmář? Neříkám zablokovat, ale proč poškozovat Wikipedii smazáním přínosného článku? Který zde stejně jednou zase bude? [odstraněny nezdvořilosti a osobní útok]--Vandalista 17:58, 11. 5. 2006 (UTC)

Zákaz editace pro Vandalistu[editovat zdroj]

Dobrý den, omlouvám se za revert Vaší editace, ale zákaz editace pro Vandalistu platil pouze do doby doběhnutí původního bloku Egga, tj. do 09:36, 30. 4. 2006 SELČ (viz [1]). --Petr Adámek 18:01, 11. 5. 2006 (UTC)

Protože důkazy na arbitrážní stánce byly předkládány i dnes, přehlédl jsem vypršení 9.5.06. Ovšem těch revertů jsem napočítal tolik, že blok je možný i tak. -jkb- 18:08, 11. 5. 2006 (UTC)

Počet mluvčích maltštiny[editovat zdroj]

Zdravím, v článku Maltština jste v infoboxu opravil počet mluvčích z 372 000 na 399 000. Mohu se zeptat, z jakého zdroje vycházíte? Vycházel jsem ze záznamu na ethnologue.com, což je velmi důvěryhodný zdroj, ale existuje-li kvalitnější, použiji jej i v dalších článcích. Předem moc díky. --Martin Kozák 09:07, 18. 5. 2006 (UTC)

I kdybych uznal, že je rozdíl mezi počtem obyvatel a počtem mluvčích, tak Váš pramen uvádí
Population 300,000 in Malta (1975 Katzner). Population total all countries: 371,900.
Tedy obyvatele; obávám se ale, že údaj není pravidelně aktualizován, ten üdaj (1975) bude pravděpodobně jako příslušný rok souhlasit. Já vycházím z čísel tak rok starých či z letoška (v tomto případě zaokrouhlené na celé tisíce), viz článek Malta a viz taktéž maltskou verzi článku mt:Malta. Mluvčí tedy skoro 400 000 na Maltě, dle všech dostupných údajů téměř totéž mimo. Navíc, v maltské verzi článku o maltštině mt:Lingwa Maltija se zcela dole taktéž nachází číslo 400.000. -jkb- 10:31, 18. 5. 2006 (UTC)

€ dorazily, psč správné, dík. Doména byla výrazně levnější, takže jsem to připočítal k "souhrnné sbírce" (Wikipedie:Domény) --Wikimol 20:14, 19. 5. 2006 (UTC)

Jo, jiste, -jkb- 21:52, 19. 5. 2006 (UTC)

Zdravím, –wiki-vr 13:04, 22. 5. 2006 (UTC)

jo, :-), já jen že by to byl dobrý trick jak se vyhnout subpahýlům... -jkb- 13:06, 22. 5. 2006 (UTC)

Církevní varování[editovat zdroj]

Právě proto,že jsem článek vnímala jako návod jak bezpečně provozovat magii dopsala jsem pohled církve a tedy i svůj. Jinak nevidím důvod proč by to tam takhle nemohlo být- historie je z pohledu mága přesná a návod?- proč ne když je doplněn o druhý názor. Snažila jsem se o neutralitu. kdyžtak to upravte aby sdělení obsahovalo toto: Dle církví je špatná magie jakákoliv.--Johy 13:04, 22. 5. 2006 (UTC)

Znovu jsem četla rady a encyklopedistický styl asi jsem natvrdlá,ale je tam zdůvodnění dle církevního hlediska-časopisy s horoskopy se skutečně považují za nejmenší zlo. mám o věrohodnosti příběhů citovat z Exorcisty? Pokusím se najít ödkazy a jak se to píše jinde. ale pozor tady jsem varována aby to nebyl plagiát,pokuď vím. S mágem souhlasím s tím, že je potřeba upozornit, že mág by měl být vyrovnanou osobností - přemýšlela jsem jak to upravit tak co teda nadpis nezbytné vlastnosti budoucích mágů: vyrovnanost, ....--Johy 20:36, 22. 5. 2006 (UTC)

Německá kuchyně[editovat zdroj]

Dobrý den, omlouvám se, ale považoval jsem za nutné vrátit Vaše změny v článku Německá kuchyně, které jste provedl s tímto komentářem: někdy se to dá s odkazy i přehnat: proč tu vysvětlovat co je sýr, chléb, ryba? a dokonce PIVO... takže trochu čistím :-) a jen jste odstranil wiki-odkazy. Domnívám se, že rozhodně má smysl odkazovat na jakýkoliv článek ve Wikipedii. Čtenář si možná rád přečte něco o sýru a možná článek rozšíří (potřeboval by to), článek o pivu tu také máme a jiné (např. chřest) je třeba napsat. A když už nic jiného, zbytečně odstraňujete výsledek cizí práce, přičemž přidání odkazů článku rozhodně není na škodu. Díky za pochopení. --Aleš Tošovský 06:10, 26. 5. 2006 (UTC)

Redirect to Melilla[editovat zdroj]

Hi. Sorry for inconvenience. Now there is no redirects to my user space of that (Melilla) and other pages related to spanish regions. Славен Косановић

obnoveni[editovat zdroj]

Hele pokud cokoli, kdykoli wikisource potrebuje obnovit, treba jen docasne, napis na mou stranku chci tohle a tohle a ja to udelam, nejsem magor, vim ze je to projekt se kterym kamaradime, pak das zase smazat. Prece verime, ze nas wikisource nechce poskodit a naopak. Vrba 13:13, 21. 6. 2006 (UTC)

OK, nebudu mít potíží o to požádat, i když ve většině případů bude jistě stačit jen referování o tom co tam je. Přirozeně se to týká věcí souvisejícími s Wikisource. Rád bych při této příležitosti, kdyby to platilo i pro kolegyni s:User:Flambelle. Vše OK? -jkb- 13:31, 21. 6. 2006 (UTC)

Nemam problem ani s kolegini flambelle :), vse OK. Povazuji opravdu wikisource za pritele wikipedie Vrba 10:54, 22. 6. 2006 (UTC)


Já mám doma kroniku Jiřetína pod Jedlovou, Varnsdorfu, historii hradu Tolštejna a mám povolené psát do Wikipedie vše z propagačních materiálů určitých obcí. Kroniky jsou překlady z němčiny, ale nikde tam nevidím copyrigth. Klidně do Wikipedie napíšu podroudnou historii Tolštejna, ale z hlavy to opravdu nevím.. To samé můžu udělat u pár obcí ve ve Šluknovském vyběžku. Na kronice Jiřetína pod Jedlovou obec prodělala ( financovala vydání) a vůbec jim nebude vadit, když z ní cokoliv bude na Wikipedii. Berou to jako propagaci obce. Ale půjde to pomalu a postupně. A chce to opravdu udělat vzorovou obec a město. --Mirek256 20:59, 30. 7. 2006 (UTC)

Čtvrtý svět[editovat zdroj]

Dobrý den, chtěl bych poprosit o Vaší pozornost na Diskuse:Čtvrtý_svět, kde se objevují jisté pochybnosti proti interwiki. Zajímalo by mne Vaše stanovisko. Předem děkuji --Chmee2 12:05, 5. 8. 2006 (UTC)

Dobrý den, odpovídám na Váš dotaz. Jsem kronikářka /také knihovnice,administrátor webových stránek a hlavně účetní/ obce Mokré a v podstatě jsem čirou náhodou narazila na tuto encyklopedii, takže jsem jen zkoušela, jak to funguje a vložila dva články. Ráda bych v tom pokračovala, tedy časem, protože jsem dost zaměstnaný člověk a nemůžu jen pobíhat po internetu. Ale naši obec bych samozřejmě ráda zviditelnila. Nejsem proti zveřejňovat nějaké zajímavé dokumenty naší obce nebo napsat něco o historii, ale určitě víte, že je to velmi náročné na čas. Pokud máte zájem se podívat na http://www.obecmokre.cz - oddíl Kronika, tak si třeba uděláte obrázek, mám tam pár zajímavostí. _Ale i jinak jsou naše stránky myslím dost hezké.... Můžete mi napsat i přímo na email: knihovna.mokre/zavináč/seznam.cz , protože pokud se na to vrhnu, určitě to bude na spoustu dotazů. Ještě jsem nezaregistrovala, zřejmě je problém v cookies,ale já se po tom nějak popídím.... Takže zatím zdravím a předem děkuji za pomoc a podporu. Dáša Mokré

Rakovina (album)[editovat zdroj]

Sem s ním :-) (ještě tam opravím tu šílenost v chronologii) Jedudedek 12:53, 22. 8. 2006 (UTC)

Jo, začnu to hledat a ofotím, měl bych mít víc věcí, co vyšly na západě, první plastiky, a pak desky od Jardy Suka (Šafrán), nahraju to (očividně zde, ne na commons) a dám vědět. -jkb- 12:57, 22. 8. 2006 (UTC)

Díky :-) Jedudedek 13:01, 22. 8. 2006 (UTC)

86.49.9.150[editovat zdroj]

[2]??? Co je na přidání externího odkazu vulgárního? Zanatic ʡ 16:53, 24. 8. 2006 (UTC)

I já mám dojem, že zde muselo dojít k omylu. Příspěvkem byl tento odkaz: Romea.cz - Romský informační servis. Otázkou může být do kterých stránek je vhodné jej umístit, neboť wikipedistka jakožto zřejmý nováček jej přidávala do každé trochu zpřízněné tímatiky,.. ale sám o sobě jistě není ani spamem, ani nikoho nehanobí, no ani není nikterak vulgární ani formou, ani v obsahu. Naopak jsem rád, že exisují takovéto komunitní programy s takovýmito stránkami. Reo + | 17:42, 24. 8. 2006 (UTC)
Ale přirozenmě že došlo k omylu, to jsem doufám všude upravil už vcelku obratem. Byl tam prostě jeden odkaz kde stálo něco o kreténech, a já jsem jednak špatně rešeršoval o co jde a od koho to bylo; vypadalo to jako od 86.49.9.150. Omyl, za který se přirozeně omlouvám. -jkb- 18:11, 24. 8. 2006 (UTC)
No, zrovna jsem chtěl napsat, že by to možná chtělo i omluvu na stránce uživatelky, která se tu už tak hůře vyzná a z takovéto zprávy může být snadno perplex ..... Jste rychlejší. ;) S přátelským pozdravem Reo + | 18:37, 24. 8. 2006 (UTC)

83.208.83.66[editovat zdroj]

Ahoj jestli jsem pochopil tohle dobře, tak vkladatel dal šablonu VfD, to sice nemůže jelikož je anonym, ale kdyby nebyl, tak chci upozornit, že se změnili pravidla a že i předkladatel může hlasovat o smazání. O nic se nejedná v tomto případě, já spíše jen tak do budoucnosti :-) --Chmee2 09:06, 26. 8. 2006 (UTC) [3]

Wikipedie:Nenarušujte encyklopedii kvůli ilustraci tvrzení. Díky Zanatic ʡ 12:51, 26. 8. 2006 (UTC)

Podle mě se s tou paranojou vůči Slimákovi mýlíš. Jsem si dost jist, že byl opravdu pryč a needitoval, teď se vrátil. --egg 20:23, 29. 8. 2006 (UTC)

Nechci vůbec tvrdit, že bych byl zcela nepodezíravý. Ovšem jistou paranoiou tu trpěli už i jiní, semotamo to někdo i přiznal. Co se tohoto případu týče, není mi jasné, o jakém období mluvíš. když říkáš, že byl pryč a o wiki se nestaral. Někdy v dubnu či květnu tu každopádně vedl komunikaci (ať tak či onak) s uživateli, minimálně o jednom případě vím, tím ovšem mé zpovídání bude muset i končit. -jkb- 20:39, 29. 8. 2006 (UTC)

Já jsem první, kdo se k paranoje hlásí taky. ;-) Ale ne tentokrát, například ani Semenáče nepodezírám. Augustin podle všeho odjel do zahraničí (nejspíš Austrálie) začátkem července. --egg 20:43, 29. 8. 2006 (UTC)

No můj bože. A předtím byl na Islandu neli v Grónsku, to uz nevím tak přesně. I kdyby byl v Patagonii, tak i tam se internetový kafe najde. Já byl v nedávno v Estonsku a taky jsem se díval, jestli se mi nehroutí konto a doména. Navíc, byl-li jsem skutečně v Estonsku, jak vykládám, nebo ne, to vím já a zde celkem nikdo. Tak co :-). -jkb- 21:13, 29. 8. 2006 (UTC)

Prosba o radu[editovat zdroj]

Ahoj, chtěl bych tě poprosit o pomoc v jedné věci. Napsal jsem pahýlek o firmě Kaufland, ale mám tam potíž, nevim kde hledat na německém netu, komu patří firma Kaufland. Moje němčina je na tohle slabá a ani nevim, jak se řekne německy třeba obchodní rejstřík, kde bych info našel :-) Díky moc pokud bys mi pomohl a do hesla to opravil. --Chmee2 19:17, 6. 9. 2006 (UTC)

V pohodě, udělá se -jkb- 20:05, 6. 9. 2006 (UTC)
Hm, dívám se a je to tam dobře, dnes to patří Lidlovi; ovšem v de.wiki mají chaotické formulace od kdy, přeptal jsem se tam na diskusní stránce. Když tak se ozvu. -jkb- 12:58, 7. 9. 2006 (UTC)

Snad se mi to vyjasní[editovat zdroj]

Toto píši pouze Vám. Tento výraz (Snad se Vám to vyjasní) použil přesně pan Hedvíček, když mně vysvětloval nějaké své nepřijatelné plky. Docela jste mě pobavil --Chalupa 15:24, 8. 9. 2006 (UTC)

sablona Pracuje se[editovat zdroj]

posim pouzivejte sablonu Pracuje se jen v okamziku, kdy mate rozeditovany text daneho clanku. pokud ho hodlate editovat opet v radu dnu, pak ji odstrante, at neprekazite jinym wikipedistum v upravach clanku. (v samotne sablone je text "Tato šablona je určena pro krátkodobé užití v řádu hodin. Pokud od poslední editace uplynula doba delší než 2 dny, neváhejte šablonu odstranit.") je od toho, aby se zabranilo editacnim konfliktum, nikoliv od toho, aby se oznacovaly clanky, na kterych nekdy nekdo chce pracovat. --Power 11:17, 9. 9. 2006 (UTC)

Nevim, zda to je nesmysl nebo ne, ale v Geografickem mistopisnem slovniku, str. 480 to je uvedeno...--Okurka 12:21, 25. 9. 2006 (UTC)