Přeskočit na obsah

Diskuse s wikipedistou:Škobi

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

MiroslavJosef (diskuse) 17. 4. 2012, 11:36 (UTC)

Dobrý den! Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí editace stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. MiroslavJosef (diskus e) 17. 4. 2012, 11:36 (UTC)

Dobrý den, vynysnažím se Vašimi radami řídit. Každopádně, editace článku ještě nějakou dobu potravá. Je třeba doplnit fotografie, Literaturu a Poznámky na patřičnou literaturu odkazující - s tím posledním si nevím rady, neukazuje se mi obsah poznámky na konci textu - mohl byste mi poradit, prosím? Z pískoviště jsem to jaksi nevyčetl. Děkuji.

Michael Mandík[editovat zdroj]

Zdravím. Díky za kvalitní článek, mám ale poznámku. Revertoval jsem Vaše nezdůvodněné vrácení editace od kolegy Faigla. Wikipedie má nějaká pravidla na vzhled a styl, zalomení řádků přes <br /> není třeba využívat, nadpisy mají určitou hierarchii a v každém článku by měly začínat nadpisem 2. stupně (se dvěma rovnítky na každé straně). Velmi důležitá věc je nepoužívat odkazů na cizojazyčné Wikipedie v textu, k tomu jsem nedávno diskutoval zde, takže se mi to nechce opakovat. Zkrátka je potřeba dodržovat nějaký standardní styl používaný na Wikipedii. Ať se daří! --Harold (diskuse) 21. 4. 2012, 19:43 (UTC)

Taktéž zdravím, editace by mi v zásadě nevadila, kdyby nebyly rušeny externí odkazy. Pokud jde o odkazy do jiných jazykových verzí Wikipedie, jsem ochoten přijmou ta červená prázdná podtržení (přestože si myslím, že převážnou většinu patřičných českých stránek zde nikdo nevytvoří). Co ale nejsem ochoten akceptovat, je rušení odkazů mimo Wikipedii, např. na publikaci Architectura Curiosa Nova nebo na Satyra nalévajícího víno. To je jednoznačné znehodnocování. Ať je kolega Faigl tak laskav a tuto škodu napraví! Jsem na Wiki nový, přesto jsem už znechucený. --Škobi (diskuse) 21. 4. 2012, 20:40 (UTC)

A mnohdy chybí i odkazy na neexistující české stránky, takže to teprve nikoho nebude nabádat k vytvoření české verze - viz zrušení Ammanatiho a jeho fontány ve Florencii.--Škobi (diskuse) 21. 4. 2012, 20:48 (UTC)

Chápu, že pro nového příchozího to není lehké, ale je třeba si uvědomit, že na Wikipedii může Vaše dílo může upravovat kdokoliv prakticky jakkoliv. Pravděpodobně článek tvoříte v rámci tohoto projektu, zkušení wikipedisté se snaží studentům různě pomoci, takových projektů je víc a jsme za ně vděční. Jen je potřeba nestát tvrdohlavě na své pravdě, ale jednak být ochotný diskutovat o podobě článku a jednak mít ochotu respektovat alespoň nějaká základní pravidla, která tu jsou vytvořena už delší dobu tak, aby články měly nějaký jednotný základ, ze kterého se dá vycházet.
Pokud jsem dobře pochopil Vaše připomínky, tak jsem v této editaci přidal odkazy na Architecturu Curiosu Novu a toho satyra v rámci referencí (poznámkový aparát). V textu by se skutečně neměly nacházet odkazy na jiné stránky, k tomu slouží buď ony reference nebo sekce "Externí odkazy". Co se týče smazaných odkazů, téma článku je mi poněkud vzdálené, tak to zkuste projít ještě jednou a na vhodná místa, k termínům, o nichž by článek mohl jednou vzniknout, ty červené odkazy vložte. Wikipedie se neustále vyvíjí, ta česká samozřejmě ne tak rychle jako anglická nebo německá, ale vyvíjí se a rozšiřuje se. Už teď tu existují články, o nichž bych někdy před dvěma, třemi roky nepředpokládal, že tu někdy budou. A třeba možná tyto články třeba budou zařazeny do dalšího ambasadorského projektu pro studenty, kdo ví. Jinak tedy ještě upozorňuji, že publikaci Architectura Curiosa Nova máme nahranou i na sesterském projektu Commons v commons:Category:Architectura Curiosa Nova. --Harold (diskuse) 21. 4. 2012, 21:05 (UTC)