Diskuse s wikipedistkou:Jaroslava Judita

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele Martin Urbanec v tématu „[Zkušenosti nových wikipedistů] Jak probíhaly vaše začátky na Wikipedii?
Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, děkuji za Vaše příspěvky. Zároveň Vás však prosím o to, abyste nepoužíval(a) tlačítko Zveřejnit změny po každé drobné editaci. Každá zveřejněná změna se ukládá do historie článku a do seznamu posledních změn, a časté ukládání je tak zbytečně přeplňuje a znepřehledňuje. Hrozí také, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Zveřejněním zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou pustit do dalších úprav, oprav a doplnění článku.

Editujete-li přímo zdrojový text článku (tlačítko „Editovat zdroj“), doporučuje se používat tlačítko Ukázat náhled, které Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, aniž se úprava uloží. Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, vyplňte do pole Shrnutí editace stručný popis provedených změn a změny zveřejněte.

Ještě k těm uvozovkám – pokud jsou tu a tam opravdu potřeba, můžou tam zůstat, ale vně wikiodkazu. Pokud náhodou byly zamýšleny pro zkurzivnění, tak se provádí dvojicemi uvozovek jednoduchých.

Zdraví, —Mykhal (diskuse) 21. 5. 2018, 10:03 (CEST)Odpovědět

Komentár tútora z projektu Wikipedie:Studenti píší Wikipedii k článku Nestoriánství[editovat zdroj]

Ahoj, svoje pripomienky by som rozdelil do dvoch skupín - formálne a obsahové.

Všimol som si, že na mnohých miestach vytváraš odkazy na články (manicheismus, dokétismus), ale neprepojíš ich s reálne existujúci články. Skontroluj si, či ten článok neexistuje na wikipedii a potom ho s ním prepoj :)

Ďalej som si všimol prácu s gréckymi slovami. Navrhujem ti, aby si z nich úplne odstránila prepojenie na iné wiki články, písala ich iba v kurzíve a vždy doplnila českým prekladom. Zvážil by som aj zaradenie slov v gréckom originále - najprv grécky termín v alfabete, potom v zátvorke prepis do latinky a na záver český preklad. Pridá to článku na kvalite.

Po obsahovej stránke by som sa nebál článok ešte rozšíriť v každej podkapitole. Napríklad časť o modernom nestoriánstve si to vyslovene pýta. Tým myslím predovšetkým odkaz na moderné dejiny bádania v 20.storočí, rozvinutie myšlienok o tom, čo sa našlo v Herakleidovom bazári (naozaj sa to tak volá?).

Taktiež by som si ešte raz sadol nad časťou o popise náuky nestoriánov a trocha to preštylizoval.

Ako celok považujem článok za dobrý, ešte ho ale treba dotiahnuť po obsahovej aj štylistickej stránke.

--MichalPuchovsky (diskuse) 21. 5. 2018, 10:25 (CEST)Odpovědět


Komentár tútora z projektu Wikipedie:Studenti píší Wikipedii k článku Nestoriánská stéla[editovat zdroj]

Tento článok je skoro úplne bez chyby. Chválim.

Jediné, čo ma napadá pri ňom (a to súvisí aj s článkom o Nestoriánstve) je dotiahnuť prepojenie článku s ostatnými na wikipédii. Zaákldné presieťovanie cez kateorie je prítomné v obidvoch. V Nestoriánskej stéle ale chýbajú odkazy na súvisiace články. Ja by som pripojil aspoň dva. A ďalej by som dal aspoň 2 až 5 odkazov na každý článok do iných súvisiacich wiki článkov.

--MichalPuchovsky (diskuse) 21. 5. 2018, 10:33 (CEST)Odpovědět

[Zkušenosti nových wikipedistů] Jak probíhaly vaše začátky na Wikipedii?[editovat zdroj]

Dobrý den,

jmenuji se Martin Urbanec a pracuji pro Wikimedia Foundation, provozovatele Wikipedie, jako ambasador pro projekt Zkušenosti nových wikipedistů, což je projekt mající za cíl hledat nové možnosti, jak zaujmout a udržet si co nejvíce nových wikipedistů.

Obracím se na Vás, jelikož jste se na Wikipedii v poslední době zaregistroval(a). Touto zprávou bych se vás rád zeptal, zda-li jste při své práci na Wikipedii narazili na cokoliv problematického, co Vám práci na Wikipedii znepříjemňovalo anebo co byste rádi, aby vypadalo jinak. Prosím, popište své začátky na Wikipedii formou e-mailu na martin.urbanec@wikimedia.cz.

Vaše odpovědi použijeme pro další vylepšování Wikipedie, aby se na ní všem dobře spolupracovalo.

Předem děkuji za Váš čas.

S pozdravem,
--Martin Urbanec (diskuse), ambasador pro projekt Zkušenosti nových wikipedistů, 28. 8. 2018, 20:11 (CEST)Odpovědět