Diskuse k nápovědě:Jak vytvořit článek

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Chlebashořčicí v tématu „Otázka na kopírování z jiných článků

Nuže, jestli filosofie/filozofie má být méně kontroverzní než fyzika/fysika (ten silozpyt tam snad roli nehrál), tím bych si opravdu nebyl jist. :-) Ale do dalšího sporu na tradiční téma se pouštět nechci, takže jsem našel dvojici slov, ve kterých se s/z vůbec nevyskytuje, takže věřím, že by žádnou kontroverz/si vyvolat nemusely. --Mormegil 07:23, 25. 10. 2004 (UTC)

Přesun do jmenného prostoru nápověda[editovat zdroj]

Jsem pro přesun, tato strana funguje jako typická nápověda. Je někdo proti? Mormegil ji jako vhodnou pro přesun označil již před mnoha měsíci ve Wikipedie:Seznam stránek ve zvláštních jmenných prostorech [stránka smazána]. Pokud se zde již nikdo během měsíce nevyjádří (a to zejména proti) budu v tomto smyslu editovat s odvahou. Reo + | 10:52, 29. 8. 2006 (UTC)

Viz Mormegil v Wikipedie diskuse:Malá editace#Nápověda?. Jmenný prostor Nápověda je určen pro nápovědu o užívání softwaru MediaWiki. Konvence (české) Wikipedie, tedy třeba i jak má být formátován článek, patří do tak označeného NS. Kdyby se kupříkladu odforkovala nějaká Svobodná česká wiki encyklopedie, která by se rozhodla přejít na "sympatizující POV" a začínat články nadpisem, pak by si ve svém (zjevně jinak pojmenovaném) NS Project sepsala jiný návod a v Nápovědě by to nepotřebovala vůbec. --Malýčtenář 08:46, 19. 9. 2006 (UTC)
Přesunuto, výše uvedený důvod proti přesunu již neplatí. --Matěj Orlický (diskuse) 25. 3. 2014, 14:54 (UTC)

Otázka na kopírování z jiných článků[editovat zdroj]

Dobrý den, již několikrát jsem uvažoval, zda-li je v pořádku kopírovat část textu z jednoho článku a včlenit ji do kontextu článku jiného. Zajímalo by mě, dovoluje-li to nejen autorské právo, ale hlavně wikietika. Sám jsem si toho všiml například v anglických článcích [1] a [2], sám jsem tak učinil se sekcí "Podmínky" v článku Evoluce a Přirozený výběr. Osobně mi to připadá praktické (nikdy jsem tedy nekopíroval cizí texty), ale zajímalo by mě jak se k tomu wikikomunita staví.

A ještě vlastně, když už jsme u toho, jestli jsem nepřekročil hranici autorských práv, když jsem tak trochu přelouskal obsah [3] do článku Inteligence#M.C4.9B.C5.99en.C3.AD_inteligence

Omlouvám se, jestli to píšu na špatné místo, kdyžtak mě prosím odkažte jinam, @Vlout @Horst Děkuji mnohokrát, --Chlebashořčicí (diskuse) 25. 11. 2016, 17:10 (CET)Odpovědět