Diskuse k Wikipedii:Mediagrant/Události/Hlavička

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tak tedy diskuse: Jak jsou spojeny barvy, tedy ta konkrétní žlutá na pozadí s propagací grantu? Vyskytuje se i v jiných materiálech programu? Nebo jde jen o to, aby byla hlavička co nejvýraznější, bez ohledu na vkusnost? --Bazi (diskuse) 31. 8. 2014, 10:23 (UTC)

Bez vysvětlení. Není-li tedy argument pro použití zrovna té žluté barvy, který by vyplýval z propracovaného vizuálu kampaně, pak vracím opět decentnější barevnou kombinaci. Logo složené ze zelené a modré barvy, umístěné na takto výrazně žluté pozadí je nevkusné. --Bazi (diskuse) 3. 9. 2014, 23:14 (UTC)
Je to tak jak říkáš, barva se vyskytuje na jiných materiálech programu. Nevím, jestli kobinace šedé a šedé je vhodná. Stejně tak šedé a tmavě červené.--Juandev (diskuse) 4. 9. 2014, 01:57 (UTC)
Ta kombinace je jistě vhodnější než kombince žluté se zelenou a modrou (a tmavě červenou). Ale k těm materiálům: Na diskusní stránce ke grantu jste argumentoval, že vše v minulosti prošlo diskusí a bylo odsouhlaseno, když jsem však požádal o odkaz na ono představení kampaně někde z minulosti, kde k ní mohla být vedena diskuse, místo toho jste v pár bodech nově uvedl onen popis kampaně. I tam jste zmínil plakáty, ale nejsou nikde vyobrazeny, není tam žádný odkaz na vizuál kampaně. Nic hmatatelného, z čeho by bylo možno ověřit, že ta nepěkná barevná kombinace skutečně navazuje na propracovaný vizuál. --Bazi (diskuse) 4. 9. 2014, 09:58 (UTC)
To si nerozumíme. Já jsem netvrdil, že to prošlo diskusí. Já chtěl říct, že jsem to vyrobil, nechal to tu dva měsíce ležet a nikdo neprotestoval. Tak jsem usoudil, že je to košer.
Ale k těm barvám, mě se to tato líbí. Moc se mi nelíbí ta tmavě červená, která to zvýrazňuje a problém spatřuji v tom, že baner je šedivý a násldné prvky jsou opět šedivé.--Juandev (diskuse) 4. 9. 2014, 20:35 (UTC)
Mně se třeba krajně nelíbí na stránce Wikipedie:Mediagrant/Události/Pravidla ten další rámeček, který ve snaze o zaoblené a stínované okraje zanedbává úplně základní věc, a to že nadpisy těch tří bodů by měly být ve stejné výšce a neměly by být oříznuté okrajem. To je naprosto základní vada. Ale co se týká hlavičky, ta má mít především navigační funkci. Nepotřebuje nijak zářivě vybočovat z ostatní grafiky, stačí když je v úvodu. Zní trochu paradoxně, že podporujete výrazný žlutý podklad prvků bez funkce, a naopak Vám vadí výrazná červená barva prvků funkčních. Podle mě není problém, aby se ta červená zaměnila za jinou barvu. Ale právě ta žlutá tam byla jak pěst na oko. Třeba když jsem kdysi vyráběl novou navigaci Pod lípu, byl mi odstraněn ten zelený pruh, přestože ke korunám stromů poměrně dobře ladil a celou navigaci zvýrazňoval. Holt má být Wikipedie barevně uměřená, podle některých kolegů možná ještě víc než jak to vidím já. V našem případě už to bylo opravdu moc, když má být kombinace modré zelené a červené na žlutém podkladu. --Bazi (diskuse) 4. 9. 2014, 21:59 (UTC)
Chápu, hledal jsem ve Wikimedii člověka, který by mi pomohl z CSS ale nenašel. Sám to lépe neumím. Pokud to umíte, tak to opravte.
Ad paradox. To si zase nerozumíme. V kombinaci se žlutou je červená OK, nyní když jste žlutou zrušil mi červená OK nepřipadá. Tak když tomu rozumíte, tak by jste to mohl vhodně opravit. Já mám nějaké znalosti webdesignu a CSS, ale nejsou tak dobré, abych tu dokázal napsat perfektní dílo.--Juandev (diskuse) 4. 9. 2014, 22:03 (UTC)
OK, modrá by byla fajn? --Bazi (diskuse) 4. 9. 2014, 22:38 (UTC)
Mě se to líbí.--Juandev (diskuse) 4. 9. 2014, 22:52 (UTC)