Diskuse k Wikipedii:Diskuse o smazání/Kategorie:Aktivní sportovci

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vyhodnocení[editovat zdroj]

Nesouhlasím s výsledkem a vyhodnocením této diskuse o smazání. Argumenty pro ponechání nejsou přesvědčivé a naopak vyšší podporu se zdá mají argumenty pro smazání.

  • Jako skrytá kategorie nicméně nikomu nevadí a chaos pro čtenáře nevytváří. - nesouhlasím, jsem toho názoru, že kategorie jsou neudržovatelné a zbytečné.
nesouhlasíš s tím že nikomu nevadí (a komu tedy vadí?) nebo s tím že nevytváří chaos (a případně jak ten chaos vytváří?) --Vojtech.dostal (diskuse) 10. 11. 2012, 19:49 (UTC)
  • Zato Kategorie:Bývalí fotbalisté a Kategorie:Bývalí lední hokejisté, o nichž se v diskuzi mluvilo, by měly být pravděpodobně navrženy na smazání - jsou zřejmě redundantní (inverzní k této kategorii) - pokud už mazat, pak všechno nebo nic. Zvážím založení revize smazání. --Wikipedista:BobM d|p 10. 11. 2012, 18:00 (UTC)
Těchto kategorií se mazání vůbec netýkalo. Revize proto v případě těchto dvou kategorií myslím nepřichází v úvahu.--Vojtech.dostal (diskuse) 10. 11. 2012, 19:49 (UTC)
Několik wikipedistů navrhlo tyto kategorie skrýt a vůbec nikdo se proti skrytí nevyjádřil. Skryté kategorie jsou pomocné technické kategorie, které slouží editorům, a nikoliv čtenářům. Nelze na ně tedy použít argumenty, které zazněly pro smazání. Diskuse tedy byla vyhodnocena naprosto správně. Založení revize klidně zvažuj, ale budu ji vnímat spíše jako házení klacků pod nohy wikipedistům, kteří aktualizují články o sportovcích. Smazáním těchto kategorií se určitě Wikipedie nestane lepší. --Jowe (diskuse) 11. 11. 2012, 11:14 (UTC)
Skrytí kategorií není řešení. Tedy s ním nesouhlasím. Nechápu odkud berete, že diskuse došla ke takovému konsensu, nic takového z diskuse nevyplívá. Počkám na uzavření Wikipedie:Diskuse o smazání/Kategorie:Bývalí členové Strany zelených a podobné kategorie a pak možná založím nové AfD. --Wikipedista:BobM d|p 16. 11. 2012, 14:09 (UTC)
Ještě předtím si vyjasněme rozdíl mezi třemi typy kategorií, které používá cs.wiki, a k čemu slouží. Je to kategorizace článků v hlavním jmenném prostoru, skryté kategorie a kategorie jiných jmenných prostorů. --Jowe (diskuse) 16. 11. 2012, 18:19 (UTC)
Vezměte též před založením revize v úvahu, že bylo u Kategorie:Aktivní fotbalisté zavedeno automatické plnění kategorie podle vyplněného parametru v infoboxu. Jedná se tedy již o úplně klasickou skrytou pomocnou technickou kategorii. Podobně je možné nalézt řešení i pro ostatní aktivní sportovce. --Jowe (diskuse) 17. 11. 2012, 15:53 (UTC)

I já se připojuji k Jowemu, tato kategorie snad nemůže nikomu vadit, argumenty pro smazání se mi zdají chabé. Prosím, neničme něco, co funguje, a na čem už někdo jiný strávil nějaký svůj volný čas.--LV-426 (diskuse) 17. 11. 2012, 16:09 (UTC)