Diskuse:Zuzana Pavelková

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 4 měsíci od uživatele OJJ v tématu „Významnost

Významnost[editovat zdroj]

@OJJ Přestože chápu pochybnosti o významnosti článku o Zuzaně Pavelkové, jsem předvěčen, že jsou splněny všechny podmínky významnosti, encyklopedického článku i relevantních a nezávislých zdrojů. Pro srovnání - jiné články v podobných kategoriích jsou pochybněji ozdrojované nebo také problematické z hlediska významnosti, např. Petra Nováková (právnička), Dagmar Císařová, Karolina Adamová, Karolína Žákovská (pokud hledáme na poli právniček Strany zelených), Tereza Hrochová, Alena Winterová (1 reference). Četl jsem také argumentaci, kde je zmíněno, že se nejedná o zvolenou političku. Ten je nerelevantní, neboť p. Pavelková byla zvolena do poradních orgánů Rady Evropy nebo European Greens, tedy byla ve výkonném politickém orgánu na evropké úrovni. Pokud jsou tedy konkrétní výhrady k významnosti a článku samotnému, prosím o jejich předložení. Díky! Pavel --Pavel Bednařík (WMCZ) (diskuse) 6. 12. 2023, 13:48 (CET)Odpovědět

@Pavel Bednařík (WMCZ): Drtivá většina zdrojů se alespoň v době vložení šablony Pavelkové jako osoby z mého pohledu netýkala. Co se týče zde uvedených článků, vidím tam minimálně několik profesorských titulů (aneb Wikipedie:Významnost (lidé)#Alternativní testy/Profesorský test (od titulu doc výše obecně významnost nezpochybňujeme). Tereza Hrochová je naopak mistryně ČR a reprezentantka ČR na OH > pokud sportovce z nejvyšší soutěže považujeme za automaticky encyklopedicky významné, tady by to mělo platit dvojnásob. Pokud se Ti zdá, že osoba zde probíraná splňuje:
  • Osoby zastávající mezinárodní, národní nebo oblastní úřad (např. předsedové a prezidenti mezinárodních institucí nebo států, ministři a předsedové ústředních orgánů státní správy nebo významných soudů, krajští hejtmani atd.).
  • Osoby krajské (oblastní) a místní (městské, obecní) politiky, na něž je (nebo byl) zaměřen výrazný zájem tisku i mimo místo jejich působení.
tak by snad šlo šablonu odebrat. Osobně bych se ale přikláněl spíše k WP:DOS. Ohledně Zuzany Pavelkové mi jinak přišel i email, podle všeho je článek spíše předvolební reklamou. I proto bych se klonil k tomu, ať si o tom rozhodne komunita. OJJ, Diskuse 6. 12. 2023, 15:24 (CET)Odpovědět