Diskuse:Západní Vitorazsko

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Pracoval jsem delší dobu na Třeboňsku a na Vitorazsku. Podle slov zdejších starosedlíků, například již zemřelé paní Ouškové z osady London byla jména samot Paris, London a New York údajně zvolena podle toho kam z Vitorazska zamířili v 19. a začátklem 20. století vystěhovalci - a odkud přicházela ze zahraničí pošta pro rodinné příslušníky, kteří zůstali. V.Větvička -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 88.100.124.58 (diskuse)

Do Západního Vitorazska patří také obec, kterou bolševik zrušil v roce 1953. Ta obec ležela na řece Dračici v místech, kde přitéká do Česka z Rakous. Na mapě je to místo označené jano Nová Ves, místní tomu říkají Najdorf. Nová Ves se to jmenovalo, když se tam v roce 1925 narodil můj táta Otto Urbánek. Děda, taky Otto, se tam narodil v roce 1895, to se obec jmenovala Kösslersdorf. Pod tímto názvem byla roku 1791 založena. Pozemky, několik stovek m2 jsem zrestituoval. Ze staveb zůstala jen studna (zasypaná). Ladislav Urbánek -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Ladisu (diskuse)

Zřejmě jde o Novou Ves u Klikova, která je součástí Rapšachu. Podle současného neozdrojovaného seznamu má do Západního Vitorazska patřit jen samotný Rašpach, pokud máte věrohodný zdroj, neváhejte článek upravit. — Gumruch (disk.) 25. 5. 2013, 16:26 (UTC)