Diskuse:Skalník (Cotoneaster)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 1 rokem od uživatele Borzywoy v tématu „Vojtěch Zavadil

Recenze[editovat zdroj]

@Vojtěch Zavadil: Že byste se nám na toto podíval prosím? Máme to v recenzích, tak ať s tím někam pohneme. --Podzemnik (diskuse) 9. 2. 2023, 21:29 (CET)Odpovědět

@Podzemnik: Jo, mrknu na to. Vojtěch Zavadil (diskuse) 10. 2. 2023, 03:15 (CET)Odpovědět

Vojtěch Zavadil[editovat zdroj]

Článek je ucelený a komplexně pokrývá téma. V oblasti taxonomie přináší cenné informace, které se jinak obtížně dohledávají. Ze mě v podstatě hotový kandidát na DČ. Mám jen pár drobných připomínek (úplné drobnosti upravuji přímo v textu článku).

  • VyřešenoVyřešeno V úvodu bych se vyhnul odborným termínům (hemiboreální ap.) a napsal jej trochu lehčím stylem přístupným široké veřejnosti, měl by být srozumitelný všem.
Trochu jsem to tedy zlidštil.
  • VyřešenoVyřešeno V popisu je lehce zavádějící věta "Kalich je zformován v češuli (hypanthium) ...", to by chtělo formulovat korektněji.
Kalich jsem nahradil květním lůžkem, je to ok?
  • KomentářKomentář Přimlouvám se za nezkracování českých názvů (skalník mnohokvětý, vrbolistý, Watererův, lesklý, puchýřnatý...), ale to je věc názoru a za mě není problém to ponechat, jak to je.
Mně to přijde stylisticky vhodnější neopakovat
  • VyřešenoVyřešenoBylo by užitečné více rozvést druhy původní v Evropě, klidně jako nový odstavec.
Souhlasím, přidal jsem odstavec. Neuvádím tam žádný konkrétní počet, protože z taxonomických důvodů by to asi ani nešlo, ale zmínil jsem některé významnější.

Vojtěch Zavadil (diskuse) 13. 2. 2023, 01:34 (CET)Odpovědět

@Vojtěch Zavadil: Děkuji za připomínky, text jsem podle nich upravil. --Borzywoy (diskuse) 15. 2. 2023, 13:10 (CET)Odpovědět