Diskuse:Seznam kostelů v Praze

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 3 lety od uživatele Mykhal v tématu „Odkazy do mapy?

Něco pro kacíře[editovat zdroj]

Jako ateista bych uvítal některé vysvětlivky: Budou do článku zahrnuty křesťanské modlitebny všech velikostí (kaple - kostel - katedrála)? Co znamenají zkratky CČH a pod.? Znám jen ČVUT, tam jsem studoval. Budou zahrnuty i modlitebny křesťanské, ale jako kostel nepojmenované? Menší, nekatolické církve vždy neoznačují svoje shromažďovací prostory jako "kostel". Leotard (diskuse) 1. 3. 2012, 12:40 (UTC)

Nebuďte tak netrpělivý. Článek je určen hlavně turistům, kaple a modlitebny zahrnuty nebudou, jinde už jsou modré odkazy. A jako ateista těžko můžete být kacíř :) Zdraví --Sokoljan (diskuse) 13. 4. 2012, 14:02 (UTC)
Už v téhle podobě, i když seznam není vyčerpávající, je velice užitečný. A proč jsem se vyptával na ty kaple a modlitebny? Prostě proto, že chci vytvořit ještě několik článků o ulicích ve své rodné pražské Libni. Součásti ulic bývají i církevní budovy, o kterých se rozhodně necítím kvalifikovaný psát. Pokud je v dané ulici nějaké restaurační zařízení, jsem ochoten dopustit se "vlastního výzkumu" a následně něco napsat, u kostelů se na to rozhodně necítím.Leotard (diskuse) 14. 4. 2012, 06:45 (UTC)

Pokud byste věděl o nějakém kostele (ve smyslu vyloženém v článku), můžete mi dát vědět. Literatura by se našla, ale rozhodně nechci článek moc rozšířit, protože by pak ztratil ten hlavní smysl - dát přehled. Zdraví --Sokoljan (diskuse) 15. 4. 2012, 19:15 (UTC)

Ne, ne souhlasím s Vámi, že přehlednost je významná i za cenu, že některé objekty nebudou zahrnuty právě do tohoto konkrétního seznamu. To ovšem neznamená, že některý horlivý wikipedista nemůže začít sestavovat obdobný přehled pro jiné, relativně méně výrazné církevní objekty. Snad jen dva nápady:Kostel u Jákobova žebříku mi připadá docela zajímavý a možná by mu zařazení do Seznamu slušelo. Architektonicky jde o docela výraznou stavbu - ani ne tak kostel, jako jeho zvonice. Druhý nápad se týká toho, že podle mne je Komunitní centrum Matky Terezy spíše na Praze 11, než na Praze 4. Úsilí a péče, věnované vytvoření tohoto seznamu si skutečně, bez jakékoli ironie vážím a myslím, že článek má potenciál na DČ, ne-li na NČ. Leotard (diskuse) 15. 4. 2012, 19:38 (UTC)
Díky z tip! Nechtěl jsem tu mít těch obvodů moc, tak používám jen 1-10 a Praha 11 nějak spadá pod Prahu 4. Zdraví--Sokoljan (diskuse) 24. 4. 2012, 18:36 (UTC)

Odkazy do mapy?[editovat zdroj]

Mně nefungují - nevím honem, jestli je v té adrese něco špatně... MONUDET (diskuse) 1. 10. 2017, 20:41 (CEST)Odpovědět

@MONUDET: Opraveno. Zdraví, —Mykhal (diskuse) 8. 4. 2021, 19:40 (CEST)Odpovědět