Diskuse:Lucernafilm

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 lety od uživatele Jvs v tématu „Návrh na rozdělení na dvě stránky

Nejasnosti[editovat zdroj]

Hledal jsem tomuto pahýlu nějaké zdroje a nejsem si jist, zda je to heslo obsahově v pořádku. Protože existuje jakási firma CinemaArt a.s., která tvrdí, že ona je od roku 1995 pokračovatelem Lucerenafilmu. Těch nejasností kolem čs.filmového průmyslu je velmi, velmi mnoho. Ale věnovat se tomu nebudu.--Zákupák 4. 2. 2011, 10:56 (UTC)

Celkově zpochybněno[editovat zdroj]

Novodobá historie společnosti je zjevně chybná. Jednak není jasná kontinuita mezi Lucernafilmem do roku 1949 a od roku 1990 a nebo jde v podstatě jen o shodný název. Pak se tady v novodobé historii zjevně míchá několik firem, jako Lucernafilm (založeno 1992, dnes Cinemart), LUCERNAFILM - FILMOVÁ DISTRIBUCE a. s. (založeno 1994, dnes Bontonfilm) a LUCERNAFILM - HOME VIDEO, a.s. (založeno 1994, dnes ARTONA - HOME VIDEO, a .s.). K založení nějaké firmy s názvem Lucernafilm v roce 1990 nejsou v obchodním rejstříku informace, pouze se lze ve výpisu Cinemartu dočíst, že Lucernafilm založený v roce 1992 vznikl na základě privatizačního projektu státního podniku Lucernafilm. --Cmelak770 (diskuse) 4. 3. 2015, 10:22 (CET)Odpovědět

Návrh na rozdělení na dvě stránky[editovat zdroj]

Souhlasím s předchozí diskusí, že stránka je svým názvem zavádějící a pochybná. Jestli dobře rozumím, existovaly čtyři novodobé (po r. 1989 vzniklé) firmy, které měly v názvu Lucernafilm, z nich je dnes aktivní jedna. [1] Návaznost na předválečnou/protektorátní firmu nikde nevidím, vypadá to spíš jak marketingový trik.

Návrh:

  • název článku Lucernafilm reservovat výhradně pro firmu Miloše Havla
  • v článku Lucernafilm ponechat prozatím jen kapitolku "Předválečná společnost" a označit jako Pahýl
  • současný článek přejmenovat třeba na "Lucernafilm Video" a vymazat z něj zmínky o Havlově Lucernafilmu

--Svenkaj (diskuse) 27. 2. 2017, 15:22 (CET)Odpovědět

Heslo jsem rozdělil na dvě. --Jvs 23. 9. 2017, 20:27 (CEST)Odpovědět