Diskuse:Kopulace

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Myslím, že o lidském pohlavním styku je dost materiálu na samostatný článek, a mám strach, že kdyby to bylo dohromady v jednom článku, bylo by to dost promíchané a nepřehledné, proto se sloučením nesouhlasím. Na druhou stranu ale v této oblasti žádné články či výraznější úpravy dělat neplánuji, takže pokud si myslíte, že se Vám to povede... --Pasky 20:35, 4. 3. 2006 (UTC)


No, tak sablonu sem sem dal, abych zatim vyvolal o pripadnem slouceni diskuzi. Hesla se mi nezdaji tak rozsahla, aby musela byt zvlast, navic se castecne dublujou a nevidim v nich velky rozdil. Pominu zkutecnost, ze jde o speciiismus --Nolanus 20:55, 4. 3. 2006 (UTC)

Nolanus: sloučit by se to asi mělo. povyšování lidí nad zvířata na wikipedii také nemá co dělat. --Kirk 21:20, 4. 3. 2006 (UTC)

V zásadě jsem proti sloučení. Kopulace by měla podchycovat obecně daný problém, pohlavní styk pak specificky danou věc u člověka (a další podobné články u dalších, v tomto ohledu zajímavých a typologických druhů). Pokud jde o speciism, nemyslím, že to bezprostředně souvisí, navíc si dovolím ale oponovat, že i kdyby o něj šlo, tak to není argument, neboť speciism upřednostˇnující člověka je přijímán drtivou většinou lidstva a opačné náhledy jsou natolik minoritní, že jeho potlačování v rámci wikipedie bych považoval za něco naprosto nevhodného - za snahu změnit svět. Cinik 07:43, 5. 3. 2006 (UTC)
Taky bych neslučoval. Sice název článku pohlavní styk asi není to pravé, mělo by tam asi být pohlavní styk člověka, aby bylo jasno, ale obecně bych nerad míchal kopulaci zvířat a člověka, protože ať chceme nebo ne, člověk (i když nejen ten) si z pohlavního styku udělal trošku něco jiného, než pouhý akt kopulace. Samozřejmě je více než vhodné upravit oba články tak, aby bylo jasné, že jsou o něčem jiném. Nyní je například v článku pohlavní styk zmínka o kloakálním oplodnění, a to tam nemá co dělat, pokud to má být článek o pohlavním styku člověka. Takže místo sloučit bych dal něco jako přepracovat. --Miraceti 08:54, 5. 3. 2006 (UTC)
Neslučovala bych to, protože problematika pohlavního styku u člověka je, jak už podotkl Miraceti, něco více než pouhá kopulace. Mít v jednom článku povídání o tom, jak kudlanka ukousne samečkovi hlavu a jednotlivé pozice u pohlavního styku mi přijde poněkud...zvláštní.
Poznámka Nolanovi: mě snad nikdo nemůže obvinit z toho, že povyšuju lidi nad zvířata:) ale zdá se mi to stejné, jako pokoušet se v jednom článku popsat tračník člověka a koně - je to sice jeden orgán, ale každý článek by byl (snad bude) tak rozdílný, že to prostě společně být ani nemůže --Bodlina 09:06, 5. 3. 2006 (UTC)

Kategorie[editovat zdroj]

Sexuální praktiky? Praktika čeho? --Miraceti 18:20, 9. 4. 2006 (UTC)

Přeřadil jste článek z kategorie Pohlavní rozmnožování do kategorie Rozmnožování. Domníváte se, že kopulace se týká i nepohlavního rozmnožování?
Vyřadit jste článek z kategorie Sexuální praktiky. Domníváte se, že kopulace není sexuální praktikou? To pak už opravdu nevím, co by bylo. --ŠJů 06:11, 10. 4. 2006 (UTC)

Dávám ke zvážení návrh k přesunu na termín "páření" (nyní tam je přesměrování). Řekl bych, že jde o očekávatelnější název. Napovídá tomu i popis použitých obrázků. --Vachovec1 (diskuse) 11. 11. 2013, 13:53 (UTC)