Depo Písnice

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Depo Písnice
Chybí zde svobodný obrázek
Poloha
AdresaPraha-Libuš
Praha-Kunratice, ČeskoČesko Česko
Souřadnice
Map
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Starší zobrazení umístění Depa Písnice včetně stanice Depo Písnice (Bělnice).

Depo Písnice je plánované čtvrté depo pražského metra, nacházející se na rozhraní čtvrtí Písnice a Kunratice v obvodu Praha 4. Depo Písnice bude vypravovat vlaky na linku D. Zprovoznění depa se předpokládá v roce 2027.

Výstavba depa se plánuje v rámci výstavby úseku 1.D2 Depo Písnice-Nové Dvory.[1] Vznikne vedle bývalého masokombinátu Písnice. Datum výstavby depa zatím není stanoveno. Vznikne depo a zázemí pro linku D. Zároveň je zde podle územního plánu plánovaná konečná stanice Depo Písnice. Později blízko depa vznikne významná silniční spojka mezi Pražským okruhem a budoucí dálnicí D3. V dosahu depa vznikne nový autobusový terminál, kam budou zkráceny některé příměstské linky. Depo Písnice bude vypravovat vlaky bez řidiče.[2]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Praha vykupuje pozemky pro metro D: Na 15 milionů vyjdou parcely pod depem v Písnici [online]. Blesk.cz, 2017-11-07 [cit. 2019-06-23]. Dostupné online. 
  2. KOHOUT, David; KROPÁČEK, Jiří. Projeďte si novou linku D. Grafika ukazuje, kde vzniknou stanice metra bez řidiče [online]. Aktualne.cz, 2018-06-04 [cit. 2019-06-23]. Dostupné online.