Dead Space

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Dead Space
VývojářVisceral Games
VydavatelElectronic Arts
DesignérGlen Schofield
SkladatelJason Graves
Herní sérieDead Space
EngineThe Godfather: The Game
PlatformyXbox 360
PlayStation 3
Microsoft Windows
Datum vydání13. října 2008
Žánrystřílečka z pohledu třetí osoby
psychologický horor
sci-fi videohra
Herní módvideohra pro jednoho hráče
KlasifikacePEGI 18 a více
ESRB 17 a více
CERO 18 a více
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Dead Space je survival hororová hra z pohledu třetí osoby od společnosti Visceral Games a distributora Electronic Arts, pro platformy PC, Xbox 360 a PlayStation 3. Hra vyšla v České republice 24. října 2008.

Příběh[editovat | editovat zdroj]

Dead Space je zasazen do roku 2508. Země byla na pokraji vyhynutí, když lidé vytěžili všechny nerostné suroviny. Zbývající lidé se rozhodli, že jediný způsob, jak získat suroviny nové a tím i přežít, je začít hledat mimo planetu Zemi. Bylo zapotřebí prohledávat nové planety. Na základě tohoto rozhodnutí přišla CEC s nově vynalezenou lodí, která měla zabránit úplnému vyhynutí lidstva: USG Ishimura. USG Ishimura byla loď vyrobená pro hromadění nových surovin: takzvaného „planetcrackingu“ (doslovný překlad by byl rozlousknutí planety). Měla za úkol těžit z ostatních planet ty nejvzácnější a nejcennější suroviny a poté je odvézt zpět na Zemi. Díky „planetcrackingu“ lidstvo znovu prosperuje a nerostné zdroje jsou zastoupeny v hojné míře.

Během příběhu Ishimura úspěšně dokončí svou 34. těžbu a vydává se vytěžit planetu číslo 35. Nicméně události, které se odehrají během této poslední těžby, silně ohrožují budoucnost naší planety. Je tedy na Isaacu Clarkovi (hráči), aby zabil nekromorfy a zachránil zemi.

Zajímavost: Je i verze na mobil.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]